loader
Foto

"Remix": Povești din carantină… cu cântec

Marți, 16 martie, de la ora 22:00, la TVR 3 și online pe TVR+, Doru Ionescu v-a propus să revedeți o ediție specială „Remix“, din carantină… cu cântec: Sorin Zlat / Olly of Queens/ VanDerCris / Vox Maris Band - Chicago.

 

Remix

Cunoscut telespectatorilor „Remix“ pentru concertul „The Land of Dreams” (ArCuB, 2019), pianistul Sorin Zlat revine cu un un interviu inedit, ocazionat de câteva dintre filmările... cu cântec lansate în carantină.

(w882) remix 2

Blocat aparent, ca toți ceilalți muzicieni, de starea de urgență, Sorin s-a reinventat on-line, colaborând cu muzicieni jazz din Europa și de peste ocean.

(w882) srenzi

Din punctul nostru de vedere, apogeul a fost atins de convocarea unui așa-zis Global Big Band (cu instrumentiști inclusiv din Brazilia), pentru înregistrarea compoziției sale „Involution“.

(w882) remix 3

Sprijinit de contrabasistul Gianluca Renzi (New York), dar și de alți parteneri întru jazz, Zlat a înregistrat mai multe melodii, pentru una dintre acestea apelând la un coleg din prima sa trupă, de la Bacău – chitaristul George Dumitriu (Amsterdam).

Al doilea reportaj al ediției a plecat de la un scurt interviu cu solista, chitarista și flautista grupului rock Olly of Queens, Olivia Păun, atunci când carantina lăsase garda jos, într-un club bucureștean.

(w882) remix 4

Formație cu doi ani de activitate, Olly of Queens are în fapt un trecut cu o activitate de mai mulți ani, nucleul trupei cântând în Olanda mulți ani, sub titulatura Olly de Quartz, condusă de Amedeo Bolohoi.

(w882) r56

Revenite în țară, Olivia, Alexandra Pop (bass) și Florina Popescu (tobe) au pus bazele noii formații, cu o primă colaborare de succes numită „Batiscaf“ (cu Mircea Vintilă). Apoi au venit și compozițiile proprii și noul chitarist Robert Enache. Pandemia s-a dovedit un sfetnic bun pentru trupă, care a lansat în ultima lună două video-single-uri: „19.11.2020” respectiv „Lasă-mă să-ți fiu eu Moș Crăciun”. Motive serioase pentru a edita interviul Oliviei, în avanpremiera primului album discografic. Succes!

(w882) yy9

Lansată practic în plină carantină, trupa fusion timișoreană VanDerCris a fost fondată de chitaristul Horea Crișovan. O primă piesă (remake Rockul Carantinei după Post Scriptum - „Mireasma nopții“, în colaborare cu autorul Doru Apreotesei) văzută déjà la „Remix“ este continuată acum de „Amazing trace“.

(w882) yy77

Un recital aplaudat în vară la „Gărâna Jazz“ anunță un viitor fast după un debut „sub gloanțe“.

(w882) vox20

Iar la finalul ediției, două melodii de sezon în avanpremiera unui interviu – reportaj cu grupul pop-rock Vox Maris din Chicago (100% românesc), programat pentru stagiunea „Remix“ 2021.

(w882) vox ce

 

(w882) vox 19

Credite foto: facebook

Redifuzarea ediției din 26 decembrie 2020.

6:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

Transmisiune directă

6:55 Imnul României

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3