loader
Foto

Remix cu Alexandru Zărnescu și Zoltan Boros

Folk, rock și jazz de ieri pentru azi: chitaristul Alexandru Zărnescu și pianistul Zoltan Boros - la TVR 3, sâmbătă, 29 aprilie, ora 19.00 și după petrecerea de 1 Mai, la miezul nopţii, de la ora 0.05.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Alexandru Zărnescu

Unul dintre chitariștii importanți din România, ajuns pe marile scene încă din ultimii ani ’70, Jimmy sau Jimi (cum i-au zis colegii și fanii) a fost invitat la sfârșitul anului 2009 în emisiunea „Timpul chitarelor”.

(w882) zarnescu

Portretul „Remix” pus în pagină ulterior recuperează mai multe înregistrări inedite din cariera sa, din ’78 până la dispariția neașteptată din februarie 2011, cu un remember Nicolae Enache - Metronom.

(w882) La Iasi

Cântând încă din 1967 în diverse trupe locale, în ultimii ani ’70 întărește ultima componență Sincron, apoi devine cunoscut grație trupei Continental care din 1980 este parte importantă în Cenaclul „Flacăra”.

(w882) Cu Arpad

În aceeași arenă, pentru audiențe din ce în ce mai mari, continuă cu Flapo - Flacăra Pop. Din ’88 cântă cu Electric Cord, apoi cu alte grupuri de acompaniament; criza din show business îl trimite pe vapoare, aparițiile acasă devenind episodice.

(w882) Grup

În anii ’90 a lansat un un prim album (pe casetă) colecționând compozițiile sale celebre, culminând cu „Dor de Eminescu”. Cu melodii pe mai multe culegeri discografice și reeditarea pe CD a discului în nume propriu, cantautorul prezenta în momentul filmării noi compoziții, revenit la scena mamă.

(w882) Sunshine

„Castelul” rămâne melodia de final a reprezentațiilor Cenaclului, dar și a carierei sale.

Zoltan Boros

Teleast și muzician de top în egală măsură, în calitate de realizator al emisiunilor în limba maghiară la TVR (culminând cu poziția de redactor șef, până în 2002), Zoltan Boros a sprijinit numeroși cântăreți și grupuri, indiferent de genul muzical, dar căutând valoarea.

(w882) 2016

La rândul său, absolvent al Conservatorului din Cluj în 1967, a cântat jazz la pian încă din studenție. În1969 dirija orchestra Teatrului din Oradea și participa la prima ediție a Festivalului de jazz de la Ploiești.

(w882) Cu PH

În paralel cu angajarea la TVR (1971), continuă cariera de muzician (instrumentist și compozitor) alături de nume notorii, ajungând la rândul său protagonist al cluburilor, dar și al festivalurilor de la Sibiu, Brașov și Costinești din decadele următoare.

(w882) CU Alin C

Cântă cu Bebe Prisada și Peter Wertheimer, Ovidiu și Decebal Bădilă, Mihai Farcaș și Gabi Teodorescu, Aura Urziceanu și Anca Parghel. Lansează un disc LP, este premiat de Uniunea Compozitorilor, compune muzică de film, activează ca regizor muzical.

(w882) CU Ovidiu

Ediția conține și câteva secvențe cu artiștii pe care i-a promovat (între care Karoly Horvath și Erika Jozsa – colegă în TVR), cu o acoladă în cazul grupului Metropol. Ani de zile, încă de la înființare, Boros a fost practic un producător al grupului rock din Oradea. A urmărit formația până în anii din urmă (a realizat un DVD cu istoria trupei, de curând a însoțit-o într-un concert de primire în Muzeul Rockului de la Budapesta) şi va fi prezent și la concertul aniversar care se pregătește în iunie la Oradea.

(w882) Muzeu

Realizator Doru Ionescu

***

Foto: Arhive personale

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

9:00 Ziua buna de la Iasi

*Studioul teritorial Iaşi(simultan TVR Iasi)

*Unim romanii peste Prut

Moderatori Raluca Aftene & Laura Lucescu

Producător Horia Gumeni

Transmisiune directă

9:55 Teleshopping-Publicitate

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

 

#tvr3