loader
Foto

Rock pentru Revoluţie în direct la TVR Timișoara

Rock pentru Revoluţie s-a intitulat evenimentul desfăşurat la Timişoara în februarie 1990 în entuziasmul care a urmat evenimentelor ce au schimbat soarta unei naţiuni.

 

În semn de solidaritate cu timişorenii, rockerii din Iugoslavia de atunci au venit să cânte şi să împărtăşească magia unui public avid dar cult (zeci de mii de antene erau orientate spre „sârbi“ înainte de decembrie 1989).

Formaţii ca Galija, Viktorija, Valentino, Bajaga i Instruktori şi timişorenii de la Pro Musica şi-au cântat refrenele în cor cu cele peste 4.000 de voci din sala Olimpia, iar la final au îngenuncheat toţi în faţa lumânărilor aprinse pentru cei ce nu au apucat să-i vadă şi audă, cei care au murit ca să fie liberi şi ca să fim liberi.

A doua zi avea să cânte şi grupul Riblja Čorba din Belgrad, într-un concert caritabil, de solidarizare cu cei ucişi ori răniţi.

Acum, la 25 de ani de la gestul de curaj şi sacrificiu din decembrie 1989, Rock pentru Revoluţie, e omagiul adus celor cărora le datorăm libertatea.

Phoenix şi Pro Musica din Timişoara, formaţii care au definit libertatea de expresie prin muzică rock în România, alături de Riblja Čorba şi Bajaga i Instruktori, care au constituit un model în anii cenuşii, vor afirma în faţa unei noi generaţii că jertfele nu au fost zadarnice.

Concertul rock va avea loc sâmbătă, 20 decembrie, ora 19.00 în Piaţa Victoriei din Timişoara şi va fi transmis în direct de TVR Timişoara şi TVR 3.


 

21:00 Drumul lui Leşe

* Vor veni pe Drumul lui Leșe oameni din domenii diferite: dirijori, horitori, pictori, coriologi, etnomuzicologi, artiști, manageri, lăutari. Invitații ne vor arăta lumea lor prin aduceri aminte. Viața lor este un drum care trebuie adus in atenția telespectatorilor. Viața lor este o mișcare prin învârtire. Sunt oameni de ispravă. Telespectatorii vor avea ocazia să le vadă sufletul. Emisiunea Drumul lui Leșe înseamnă un dialog de împăcare și de bucurie.

Jurnalist senior Sandrino Gavriloaia

Realizator, moderator Grigore Leşe​

Producător Sînziana Miloşoiu

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Corina şi Andrei Giurgiu, invitați la

O nouă ediție "familiON" este difuzată sâmbăta, 18 mai, de la ora 11:00 pe TVR 3 și de la ora 17:00 pe TVR Iași.

"Dăruiește Românie!", sâmbătă, la TVR 3

publicat: vineri, 17 mai 2024

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" vă așteaptă  sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.

Ion Haiduc deschide noul sezon al emisiunii “Din Arhiva TVR”

Expresiv, carismatic și cu tolba plină de povești ca un haiduc adevărat ce este, actorul Ion Haiduc deschide seria emisiunilor “Din Arhiva TVR”, ...

 

#tvr3