loader
Foto

Sărbătorim Sânzienele la „Popasuri folclorice”

Duminică, 25 iunie, de la ora 19:00, la TVR 3 şi online pe TVR+, ne-am întâlnit la o ediţie specială în care am sărbătorit Sânzienele şi IA românească.

 

Teodora Drăgoi Pop
Popasuri folclorice

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Cu bucurie şi mândrie, după frumoase călătorii prin ţară, Teodora Drăgoi Pop vă invită la un popas în Curtea Televiziunii Române pentru a sărbătorii IA românească.

Suntem convinşi că obiceiurile, cântecul, portul, IA ţării noastre, nu vor pieri.

Arhitect Ioana Corduneanu, cea care spune cu fiecare ocazie că ia nu se va demoda niciodată, este alături de noi.

(w882) popasuri f

Ziua Internaţională a IEI româneşti vine în sprijinul păstrării şi transmiterii generaţiilor viitoare a valorilor identitare. Nu este un moft să îmbraci IA românească, nu este o simplă paradă a modei, pentru fiecare, de la mic, la mare, înseamnă o poveste.

(w882) popasuri f

Descoperim împreună alte istorioare de viaţă, cusute pentru eternitate, cu drag şi suflet, pe o pânză românească.

Încă de mică mi-a fost insuflată dragostea pentru frumos, de la mama mea, acel frumos simplu şi trainic al tradiţiilor şi mai ales al cusutului pe pânză. În satul meu Vâlcelele din Buzău, am cusut, am croşetat, am ţesut şi am cântat.”

(w882) popasuri f

Am cântat încă din anii copilăriei, poate chiar dragostea mea de costumul popular m-a determinat să alătur pasiunii mele şi cântecul, și atât de bine s-au împletit de-a lungul vremii, încât astăzi sunt interpret de folclor muntenesc și colecționar de peste 100 de piese de port tradițional. Și acum viața mea este aceea a copilăriei, cu respect pentru tradițiile noastre și cu credință în Dumnezeu.” (Mariana Birică)

Dr. Maria Tănase Marin - producător TVR

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

6:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

Transmisiune directă

6:55 Imnul României

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3