loader
Foto

Sarea în bucate: Somn pe Dunăre la Berzasca

Ne-am invitat la pescuit la Aurel Stancu, mare pescar, care s-a mutat de câţiva ani la Berzasca, căci s-a gândit el să aibă Dunărea aproape. Aşa că, dimineaţa în zori, ne-am trezit ca să prindem Dunărea liniştită şi vreme bună de tras la somn.

 

Veronica Mihoc

UPDATE: Ediţia este disponibilă pe TVR+

În urmă cu câţiva ani, vuia presa românească despre recordul lui Aurel Stancu care a prins la Dunare cu 2 coropişniţe un somn de 2 metri şi 10cm, cântărind 46 de kg. Mai dificilă a fost scoaterea peştelui din apă, o adevarată luptă de 45 de minute în care somnul s-a lăsat greu prins. Dar festinul a fost pe cinste, ca şi faima pescarului.

La pescuit nu am avut noroc. Cel puţin ne-am ales cu o plimbare cu barca pe Dunăre şi ne-am bucurat de un peisaj spectaculos. Aşa că ne întoarcem fără peşte, dar cu imaginea unui loc care merită să fie revăzut.

Împreună cu Aurel şi uica Mihai, încercăm să dezlegăm astăzi secretele ciorbei de peşte de la Dunăre. Dar staţi să vedeţi. Într-un tifon curat uica pune pentru fiertură peştele mic prins la balta lui Aurel, de-mpreună cu corcoduşele care vor acri zeama. Se leagă cârpa bine şi se dă la fiert în apă cu condimente.

 

14:00 Tableta de sănătate

(redifuzare)*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune dedicată informaţiei şi educaţiei unui spectru larg de telespectatori având în vedere însăşi sintagma ce dă titlul. Subiectul fiecărei emisiuni este astfel conceput încât să satisfacă, pe cât posibil, toate gusturile în materie de informaţie medicală şi, în acelaşi timp, să transmită ”în direct” un mesaj puternic privind stilul de viaţă sănătos prin dietă, exerciţiu fizic, echilibru mental şi spiritual. În fapt, este vorba despre o scurtă incursiune în secretele unei afecţiuni, desecretizate cu ajutorul unui invitat de marcă.

*EVENTRATIA SAU HERNIA INCIZIONALĂ

EVENTRATIA-CAUZE, SIMPTOME, TRATAMENT

EVENTRATIA, AFECTIUNE RELATIV FRECVENTĂ

EVENTRATIA APARE LA 10-20% DIN PACIENTII OPERATI

Invitat col. dr. VALENTIN OPREA, sef, Sectia de chirurgie generală, Spitalul Militar de Urgentă Cluj

Prezintă Corina Ionuţ

Producător Adriana Vitan

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 

"Ziua bună de la Iași": Tu ce ai uitat azi?

publicat: marţi, 21 mai 2024

Uiți unde ai pus cheile sau dacă ai lăsat ceva în priză? Am aflat dacă este ceva normal sau începutul unei afecțiuni. Marți, de la ora 9:00, la ...

România la Zilele Mondiale Commedia dell`arte | VIDEO

Momentele cele mai importante și atmosfera acestei prezențe românești în Franța la Zilele Mondiale Commedia dell`arte vor fi prezentate la TVR ...

 Invitație la spectacolul „Salonul nr. 6”, de A.P. Cehov

Vă invităm să urmăriți, la TVR 3 și TVR Internațional, duminică, 26 mai, ora 20.00, respectiv ora 23.10, spectacolul „Salonul nr. 6”, o producție ...

 

#tvr3