loader
Foto

Spectacolul "Dăruieşte Românie!" vă aşteaptă la TVR Internaţional

Carmen Târnoveanu vă provoacă să Dăruiți Românie! la TVR Internaţional și online pe TVR+, vineri, 12 februarie, de la ora 21.00, și sâmbătă, 13 februarie, de la ora 15:00.

 

Carmen Târnoveanu
Dăruiește Românie!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Sezonul 5 al emisiunii Dăruiește Românie! a adus la fiecare nouă ediție, și mai mult spectacol, și mai multă bucurie și, mai ales, și mai multă emoție, prin poveștile oneste ale invitaților noștri, prin momentele artistice sensibile care au așezat pe scenă, artiștii prețuiți de noi, toți.

Împreună cu Mike Godoroja, ne-am reevaluat toate resursele de care dispunem noi ca oameni și, sigur, ca romani, resurse în măsură să șusţină idealul de viață al oricăruia dintre noi, chiar și atunci când împlinirea acestuia înseamnă depășirea unor granițe.

Am aflat și eu ce întreprindere laborioasa suntem noi, că oameni, că români, de când lucrez la proiectul Născut în România, împreună cu colegii mei din Blue Spirit. Cred că a fi născut aici nu este o rușine sau o mândrie mai mare decât a fi american, neamț sau coreean… Pentru că aici înseamnă Rapsodia Română și Coloana fără sfârșit,  casa în care ne-am născut și drumul nostru unic în cunoaștere. Aici sunt anii superbi de facultate, e spiritul lui Johnny Răducanu și al lui Florian Pittiș, aici este publicul pe care îl iubesc și îl cinstesc… Și asta nu e puțîn lucru… Înseamnă totul!, povestește artistul, Mike Godoroja, în emisiunea Dăruiește Românie!.

Prima trupă pop-opera din România lansează, chiar pe scena emisiunii Dăruiește Românie!, în faţa românilor de pretutindeni, un nou single. Se numește „Prima Noapte”, este o creație a compozitorului Adi Cristescu ce semnează și versurile acesteia, și este interpretată într-o manieră mai puțin obișnuită pentru cei 3 tenori, soft pop: Mihai Radu, Octavian Dobrotă, Marius Olteanu.

În vremurile acestea incerte pe care le trăim, vrem că noul nostru single să reprezinte clipa de aducere aminte a momentelor romantice trăite de fiecare cândva, ce aprind raza de speranță în inima fiecăruia. Vrem să fie PRIMA NOAPTE când grijile și frământările sunt risipite de puterea IUBIRII”, au declarat cei 3 membri ai formației Distinto.

Ne întâlnim și cu Ovi. După ani buni trăiți departe de România, în Norvegia, artistul este din 2011, din nou acasă.

Asta după ce în 2010, a reprezentat România la Concursul Muzical Eurovision 2010 într-un duet cu Paula Seling. Cei doi interpreți au cântat piesa compusă de Ovi, „Playing With Fire”. În finala Eurovision s-au clasat pe locul 3. Iar în 2014, Ovi a participat din nou la Eurovision, și din tot împreună cu Paula Seling, clasându-se în semi-finala a II-a pe locul 2, iar în finală pe locul 12. Piesa lor s-a numit Miracle.

Dăruiește Românie! este un spectacol al oamenilor buni, onești, adevărați, sinceri și al lucrurilor bune din ţara aceasta, însă, fară declarații prețioase, cuvinte căutate sau perpetua raportare la tradiții. La noi se vorbește foarte puțin, de fapt, toți ne-am plictisit de declarații suspendate... Noi arătam ce avem bun azi și acum, prin oameni și faptele lor, atât, încheie Carmen Târnoveanu, moderatoarea emisiunii.

Vineri seara, de la ora 21.00, vă întâlniţi la TVR Internaţional, cu o nouă ediţie a emisiunii "Dăruieşte Românie!"

(w882) Carmen tar

***

moderator/realizator: Carmen Târnoveanu

editor imagine: Liliana Năstase

director imagine: Emil Stan

regizor tv: Manuela Apostol

producător: Raluca Amzăr

 

0:00 Se întâmplă acum

Producător Miruna Moraru

1:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Popasuri folclorice: Împreună pentru patrimoniul cultural

Sâmbătă 4 februarie, vă invităm de la ora 16.00 pe TVR3 să revedeți ediția " Urme ale trecutului – Meșteșugul olăritului".

Școala de acasă - Hundorf, la Noaptea Albă a Galeriilor Târgu Mureș

"Picătura de cultură" de la TVR3 ne propune vineri, 3 februarie, de la ora 13:30, o plimbare în expoziția intitulată „Acasă: o lume între uitare ...

Volei din Liga Campionilor şi din campionatul intern, la TVR

Săptămână dedicată voleiului la postul public. Televiziunea Română transmite 5 meciuri de volei în perioada 1-5 februarie: 3 partide din ...