loader
Foto

Toți în unu - Povestea unui proiect de țară

Casa de Producție TVR vă invită să urmăriți un nou episod al seriei "Locuri, oameni şi comori": „Toți în unu - Povestea unui proiect de țară". Sâmbătă, 29 februarie, la ora 12.00, pe TVR 3.

 

Locuri, oameni și comori

„Atunci când o dorință se regăsește în alegerea unanimă a unei națiuni, ea se manifestă cu o asemenea forță, încât politicul trece pe planul doi.

Sigur că oamenii politici semnează tratatele și convențiile. Tot ei fac declarații care înfierbântă auditoriul și negociază la masa marilor puteri. Uneori pun mâna și pe arme. Avem nevoie de aceste figuri conducătoare, așa cum avem nevoie și de date: 1600, 1859, 1918.

(w882) Capul lui

Această idee a prins viață la Muzeul Municipiului București, într-un proiect numit Fizionomii unificatoare. Istoricul Adrian Majuru, inițiatorul acestei expoziții, consideră că aceste fizionomii unificatoare - Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, I.C.Brătianu - și-au însușit poziția de lideri și și-au dovedit, astfel, fidelitatea față de acest popor. Tot la Muzeul Bucureștiului vom vedea în premieră o reconstituire din silicon a capului lui Mihai Viteazul, prima de acest fel în muzeele din România. Reconstituirea, realizată de sculptorul Radu Tudor Panait, se bazează pe măsurătorile antropometrice făcute acum mai bine de 100 de ani de către profesorul de anatomie și antropologul Iosif Francisc Rainer”.

Emilia Nicolaescu, realizator

(w500) Locuri oam

***

Imagine: Marian Oprea

Sunet: Marius Stanciu

PPS: Mihnea Ciulei

Editor imagine: Elena Nițu

Ilustrație muzicală: Tudor Stănescu

Organizator de producție: Marius Flonta

***

Seria „Locuri, oameni și comori" este o producţie a Casei de Producţie a TVR.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

0:00 Cult@rt (R)

*Studioul teritorial Timişoara

Producator Tania Tunas

(Reluare)

0:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3