loader
Foto

Galerie foto

Tradiții de iarnă în Oltenia

Sâmbătă, 24 decembrie, în ajunul Crăciunului, de la ora 14:00, la TVR3, "La pas prin Oltenia" a prezentat obiceiurile și tradițiile de iarnă din judeţele Vâlcea, Olt şi Gorj şi preparatele culinare specific olteneşti.

 

Roxana Mihai
La pas prin Oltenia

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În Oltenia, tradițiile de iarnă și-au păstrat cu adevărat farmecul și importanța. Dacă în mediul urban obiceiurile de iarnă s-au redus cu timpul la împodobirea bradului de Crăciun şi colindatul vecinului de bloc, la sate, obiceiurile sunt încă păstrate cu sfinţenie şi mândrie din partea locuitorilor.

În judeţele Vâlcea, Olt şi Gorj, tradiţia şi-a păstrat farmecul şi importanţa în mai multe localităţi, unde bătrânii locului admiră şi ascultă cu nostalgie şi drag colinde şi jocuri populare specifice sărbătorilor de iarnă şi interpretate cu emoţie şi stângăcie de cei mai tineri din sat.

În ajunul Crăciunului, La pas, prin Oltenia vă invită să descoperiţi obiceiurile și tradițiile de iarnă din judeţele Vâlcea, Olt şi Gorj şi preparatele culinare specific olteneşti.

3:00 Cântec şi poveste (R)

* Studioul teritorial Iaşi

* Producător Horia Gumeni

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Forum Economic: Oportunități de finanțare UE

Forum Economic: Oportunități de finanțare UE

publicat: marţi, 21 mai 2024

Marți, 21 mai, în direct la TVR Craiova și TVR3, de la ora 16.00, am vorbit despre proiecte europene și despre mediul de afaceri din Oltenia.

"Ziua bună de la Iași": Tu ce ai uitat azi?

publicat: marţi, 21 mai 2024

Uiți unde ai pus cheile sau dacă ai lăsat ceva în priză? Am aflat dacă este ceva normal sau începutul unei afecțiuni. Marți, de la ora 9:00, la ...

România la Zilele Mondiale Commedia dell`arte | VIDEO

Momentele cele mai importante și atmosfera acestei prezențe românești în Franța la Zilele Mondiale Commedia dell`arte vor fi prezentate la TVR ...

 

#tvr3