loader
Foto

Galerie foto

Interviurile Telejurnalului MOLDOVA: traiul din Italia şi dorul de casă

Jurnalistul Vitalie Guţu a vorbit cu Alexandru Cazacu, președintele Asociației "DOR", despre cum se vede şi se simte Republica Moldova din Italia:  pe 11 septembrie, de la ora 19:30, la TVR MOLDOVA, TVR 3 şi pe TVR+.

 

Vitalie Guţu
Interviurile Telejurnalului Moldova

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Migrația rămâne în continuare problema numărul 1 a Republicii Moldova. Pentru a o rezolva, autoritățile, dar și cetățenii aflați peste hotare încearcă să găsească un numitor comun.

Alexandru Cazacu, președintele asociației moldo-italiene "DOR", povestește în această duminică cum e să fii străin în propria țară și cum te simți "de-al casei" în țara adoptivă.

Alexandru ne mai spune cât de greu sau de ușor este să aduni conaționalii din Italia ori din alte state europene, pentru a contribui la dezvoltarea Republicii Moldova, care sunt doleanțele, cerințele și nemulțumirile diasporei moldovenești și ce le oferă statul în schimb.

(w882) Cazacu

Mai multe detalii aflați duminică, 11 septembrie, de la ora 19:30, la Interviurile Telejurnalului MOLDOVA, pe TVR MOLDOVA, TVR 3 şi online pe TVR+.

„Interviurile Telejurnalului MOLDOVA” aduc în prim-plan oameni interesanţi, ingenioşi, cu iniţiativă şi originali, care merită să fie cunoscuţi de o lume întreagă. Jurnalistul Vitalie Guţu îi prezintă pe cei care fac performanţă în Republica Moldova, dar și peste granițele ei. Vorbeşte cu persoane care știu să se implice și vor să facă din țara lor un nume demn de cunoscut.

(w882) Cazacu

***

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

15:00 Sport maxim

*Studioul teritorial Craiova

* Emisiunea îşi propune să dezvăluie telespectatorilor performanţele sportive din regiunea Olteniei, şi totodată pe cei care, unii ştiuţi, alţii neştiuţi, au contribuit ca partea aceasta de ţară să fie una dintre cele mai bogate în rezultate de excepţie, pe plan regional, naţional şi internaţional. Nu întâmplător Oltenia a dat de-a lungul anilor performeri de nivel european sau mondial la majoritatea ramurilor sportive, iar Craiova este recunoscută pe plan naţional drept locul în care fotbalul este a doua religie.

Producător , moderator Valentin Pribeanu

Transmisiune în regim de direct

16:00 Nutri Info

*Studioul teritorial Tg.Mures

Producător Simona Boanta

 
Corina şi Andrei Giurgiu, invitați la

O nouă ediție "familiON" este difuzată sâmbăta, 18 mai, de la ora 11:00 pe TVR 3 și de la ora 17:00 pe TVR Iași.

"Dăruiește Românie!", sâmbătă, la TVR 3

publicat: vineri, 17 mai 2024

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" vă așteaptă  sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.

Ion Haiduc deschide noul sezon al emisiunii “Din Arhiva TVR”

Expresiv, carismatic și cu tolba plină de povești ca un haiduc adevărat ce este, actorul Ion Haiduc deschide seria emisiunilor “Din Arhiva TVR”, ...

 

#tvr3