loader
Foto

Un nou sezon „La Sfatul popular” invită telespectatorii la TVR 3

De luni până joi, de la ora 20.00, în direct, telespectatorii TVR 3 se întâlnesc „La Sfatul popular”. Despre subiectele noului sezon, care a început de luni, 4 septembrie, dar și despre surprizele care se pregătesc în această toamnă a vorbit într-un interviu moderatorul „La Sfatul popular”, Tudor Barbu.

 

Tudor Barbu
La Sfatul popular

Modernizarea drumurilor, abandonul școlar, folclor și tradiții păstrate, locurile de muncă pierdute și plecarea în bejania „diasporei”, școli cu wc-ul în fundul curții și proiecte de investiții aducătoare de pâine pe masa românului... mai pe scurt, primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraș sau din capitala țării, toți vin în direct la TVR 3, televiziunea care uneşte românii.

Ce aduce noul sezon al emisiunii „La sfatul popular” telespectatorilor TVR 3?

Sunt peste 3000 de primării în România. Sunt peste 3000 de comunităţi, de români care trăiesc împreună sub acoperişul aceleiaşi comune, aceluiaşi orăşel sau municipiu. Elementul de noutate îl reprezintă numărul de ediţii speciale, emisiuni dedicate nu unei primării, primar sau comunitate ci unor tradiţii păstrate pentru generaţiile viitoare, unor valori ale folclorului, ale culturii, ale portului popular, ediţii la care participă mai multe comunităţi simultan.

Cu ce teme/subiecte îi provocaţi să vă fie alături?

Viaţa lor, proiectele aleşilor lor, realizările sau încă nefinalizatele lucruri de care au nevoie, banii cheltuiţi din ţară sau de la Bruxelles pentru un tari mai european…cam aşa sună subiectul de zi cu zi. La acest mod de abordare în dialogul nostru cu românii, oriunde s-ar afla ei acasă, se adăugă şi ediţiile dedicate exclusiv diasporei, românilor din afara României, cu vocea lor aparte, cu mesajul lor aparte, cu temele lor aparte dar toate „La sfatul popular” cu cei de acasă, cu dorul de familie şi ţară.

Sunt noutăţi pe care le putem anunţa publicului?

Sperăm să putem „trece Prutul” în această toamnă şi să aducem „La sfatul popular” comunităţi de români din Republica Moldova, primari cu drag de ţară şi dornici de a arăta traiul şi năzuinţele unor oameni din comune sau oraşe ale fraţilor moldoveni. Studioul 10/TVR3 este un nou concept despre producţii în care dialogul cu telespectatorii este baza , în care „TVR3 UNEŞTE ROMÂNII” nu a fost doar un slogan de relansare a canalului nostru ci un mod de a gândi şi a face televiziune. Multe imagini, multe legături în direct simultane, mult dialog în direct şi multă muncă a echipei TVR3 şi telespectatori…reţeta pe care o considerăm bună şi la care adăugăm la fiecare sezon un ingredient nou. Sperăm să placă telespectatorilor de acasă şi în toamna asta şi să lucreze împreună cu noi la fel de inimoşi şi deschişi ca până acum.

(w882)

10:00 Din arhiva TVR

*Best of

* Emisiunea "Din arhiva TVR" vă invită să vă bucurați de o serie de întâlniri memorabile cu oameni excepţionali, oameni care au lăsat ceva în urma lor, în teatru, în artă, în literatură, în muzică, în toate domeniile culturale.

Astfel, fiecare ediție a emisiunii vă aduce un strop de cultură, însă acel strop fără de care viaţa fiecăruia ar fi lipsită de substanţă. Şi nu în ultimul rând, cuprinde momente memorabile din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, aceasta cutie cu amintiri unde timpul încetează să mai curgă.

*Timp

Producător Irninis Miricioiu

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi au celebrat peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

 

#tvr3