loader
Foto

Un nou sezon „La Sfatul popular” invită telespectatorii la TVR 3

De luni până joi, de la ora 20.00, în direct, telespectatorii TVR 3 se întâlnesc „La Sfatul popular”. Despre subiectele noului sezon, care a început de luni, 4 septembrie, dar și despre surprizele care se pregătesc în această toamnă a vorbit într-un interviu moderatorul „La Sfatul popular”, Tudor Barbu.

 

Tudor Barbu
La Sfatul popular

Modernizarea drumurilor, abandonul școlar, folclor și tradiții păstrate, locurile de muncă pierdute și plecarea în bejania „diasporei”, școli cu wc-ul în fundul curții și proiecte de investiții aducătoare de pâine pe masa românului... mai pe scurt, primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraș sau din capitala țării, toți vin în direct la TVR 3, televiziunea care uneşte românii.

Ce aduce noul sezon al emisiunii „La sfatul popular” telespectatorilor TVR 3?

Sunt peste 3000 de primării în România. Sunt peste 3000 de comunităţi, de români care trăiesc împreună sub acoperişul aceleiaşi comune, aceluiaşi orăşel sau municipiu. Elementul de noutate îl reprezintă numărul de ediţii speciale, emisiuni dedicate nu unei primării, primar sau comunitate ci unor tradiţii păstrate pentru generaţiile viitoare, unor valori ale folclorului, ale culturii, ale portului popular, ediţii la care participă mai multe comunităţi simultan.

Cu ce teme/subiecte îi provocaţi să vă fie alături?

Viaţa lor, proiectele aleşilor lor, realizările sau încă nefinalizatele lucruri de care au nevoie, banii cheltuiţi din ţară sau de la Bruxelles pentru un tari mai european…cam aşa sună subiectul de zi cu zi. La acest mod de abordare în dialogul nostru cu românii, oriunde s-ar afla ei acasă, se adăugă şi ediţiile dedicate exclusiv diasporei, românilor din afara României, cu vocea lor aparte, cu mesajul lor aparte, cu temele lor aparte dar toate „La sfatul popular” cu cei de acasă, cu dorul de familie şi ţară.

Sunt noutăţi pe care le putem anunţa publicului?

Sperăm să putem „trece Prutul” în această toamnă şi să aducem „La sfatul popular” comunităţi de români din Republica Moldova, primari cu drag de ţară şi dornici de a arăta traiul şi năzuinţele unor oameni din comune sau oraşe ale fraţilor moldoveni. Studioul 10/TVR3 este un nou concept despre producţii în care dialogul cu telespectatorii este baza , în care „TVR3 UNEŞTE ROMÂNII” nu a fost doar un slogan de relansare a canalului nostru ci un mod de a gândi şi a face televiziune. Multe imagini, multe legături în direct simultane, mult dialog în direct şi multă muncă a echipei TVR3 şi telespectatori…reţeta pe care o considerăm bună şi la care adăugăm la fiecare sezon un ingredient nou. Sperăm să placă telespectatorilor de acasă şi în toamna asta şi să lucreze împreună cu noi la fel de inimoşi şi deschişi ca până acum.

(w882)

10:00 Drumuri aproape

*Studioul teritorial Timişoara

*Călătorii care scot la lumină locuri minunate, oameni faini şi poveşti demult uitate.Călătorul devine ghid şi prezintă de o manieră relaxată atât destinaţiile cunoscute ale regiunii cât şi locuri cu istorii neauzite dar pe care merită ca telespectatorul să le bată cu pasul.

Cameraman Iuliu Theer

Editor imagine Silviu Mandravel

Producător Diana Bogea

10:30 Identitate Basarabia

*Studioul teritorial Iaşi

* Alina Ţurcanu

Cu o diplomă de absolvire a Facultății de Regie Estradă, cu experiență de actorie pe cele mai importante scene ale teatrelor din Moldova și cu o sensibilitate aparte pentru subiectele stringente ale societății, Alina Țurcanu este mereu deschisă la proiecte noi, în care investește tot ceea ce a acumulat. A venit la Iași cu spectacolul „Iubește-te”, adaptat după piesa „Vocea umană” de Jean Cocteau și poemele Radmilei Popovici, iar noi am profitat de ocazie pentru a o face protagonista emisiunii "Identitate Basarabia".

Producător Violeta Gorgos

 
Singurătatea în rândul vârstnicilor

Singurătatea în rândul vârstnicilor

publicat: sâmbătă, 23 noiembrie 2024

„Tableta de sănătate” este una dintre puținele emisiuni în care medicii și specialiștii sunt puși față-n față cu publicul, martor al ...

Ce este pectărul?

Ce este pectărul?

publicat: vineri, 22 noiembrie 2024

Noi vă zicem, voi traduceți, căci așa sună de multe ori graiul bănățean - ca o limbă străină: „Punem în coș bobii care ajung în postăvița ce ...

Hanurile uitate ale Bucureștiului

Hanurile uitate ale Bucureștiului

publicat: joi, 21 noiembrie 2024

Ce atmosferă, ce viață, ce opulență, cum se mai învârteau banii pe sub tejghele, cum beau de supărare cei ce-și pierdeau gologanii, cum își mai ...

 

#tvr3