loader
Foto

Galerie foto

Un reportaj despre asistenții medicali comunitari

Duminică, 5 aprilie, de la ora 19:30, în premieră la TVR3, "Reporter Sud" v-a arătat cine sunt asistenții medicali comunitari și ce rol au ei în viața unei comunități rurale.

 

Dana Preda
REPORTER SPECIAL

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În localitățile cu cel puțin 1500 de locuitori ar trebui să își desfășoare activitatea și un asistent medical comunitar care să vină în sprijinul persoanelor aflate în situații medicale și sociale speciale.

În județul Dolj în prezent sunt angajați de către primării și coordonați de Direcția de Sănătate Publică Dolj doar 41 de asistenți medicali comunitari, deși numărul lor ar trebui să fie mult mai mare.

În localitățile doljene Isalnita și Sadova de peste 10 ani cei doi asistenți comunitari monitorizează starea de sănătate a persoanelor în vârstă, mai ales neasigurate, supraveghează sănătatea mamei și copilului și promovează programe de educație pentru sănătate în comunitate.

15:00 Cantec si poveste

*Studioul teritorial Tg.Mures * Interpreți din Ardeal

Moderator Cristian Ţăran Producător Vasile Braic

16:00 Taina zilelor mari

*Studioul teritorial Cluj

* O EDITIE SPECIALA DEDICATA SAPTAMANII MARI.

O emisiune realizata cu participarea Preasfintitul Benedict Bistriteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului

Moderator Loredana Corchis

Producator Luminita Purdea-Cotutiu

 
Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, la "Forum economic"  am urmărit o ediție despre provocările antreprenorilor mureșeni.

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi au celebrat peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

 

#tvr3