loader
Foto

Galerie foto

Dăruiește Românie! susține educația copiilor din comunitățile defavorizate

Carmen Târnoveanu v-a așteptat vineri, 11 iunie, de la ora 21.00, la TVR Internațional, la cea de-a doua gală de susținere și promovare a educației, realizată în parteneriat cu Fundația World Vision.

 

Carmen Târnoveanu
Dăruiește Românie!

Emisiunea „Dăruieşte Românie!” în calitate de Ambasador al Copiilor de Pretutindeni, vă prezintă programul educațional „Vreau în clasa a 9-a”, care își propune să sprijine educația copiilor proveniți din familii cu posibilități materiale reduse. Astfel, întâlnirile cu românii de pretutindeni, din fiecare vineri, de la ora 21.00, se transformă, pe parcursul mai multor ediții ale emisiunii, în gale de strângere de fonduri, din care vor fi acordate burse lunare pentru continuarea studiilor de liceu, pentru elevii înscriși în programul Fundației World Vision – „Vreau în clasa a IX-a”.

Săptămâna aceasta, la „Dăruiește Românie!” o veți cunoaște pe Ancuța, elevă în clasa a IX-a, un copil sensibil, cu rezultate foarte bune la învățătură, ambițioasă, perseverentă și îndrăgostită de artă.

„Sunt din județul Vaslui și provin dintr-o familie modestă. Mama este casnică iar tatăl meu lucrează în construcții și se ocupă cu agricultura. Am un frate de 22 ani și două surori mai mici, de șase și respectiv, 4 ani. De mică mă fascina desenul, iar acum pot să spun că mă exteriorizez prin lucrările la desen și prin scris. Îmi place să citesc și chiar să aștern gânduri ale mele, înțelegeri personale pe hârtie”, povestește Ancuța.

Destinele acestor copii, precum Ancuța, depind de susținerea noastră, a românilor de peste tot din lume. Doar cu sprijinul nostru și, neapărat prin investiția noastră în educație, astfel de copii pot spera la un viitor mai bun. Pentru educație, pentru viitor, suntem împreună, noi, românii de pretutindeni.

Artiștii care urcă pe scena „Dăruiește Românie!” în cea de-a doua gală de susținere și promovare a educației, realizată în parteneriat cu Fundația World Vision sunt: Ileana Șipoteanu, Kamara, Mihai Trăistariu și Andreea Toma. De asemenea, pentru Ancuța și pentru toți copiii de pretutindeni, întâlnirea cu Profesorii Trăsniți sigur că va fi de neratat.

(w882)

„Mă bucur să descopăr în tânăra generație astfel de copii. Mă uit la Ancuța, ascult ce îmi povestiți despre acești 860 de copii care, înțeleg că fac parte din acest program – Vreau în clasa a IX-a, al Fundației World Vision, și îmi dau seama câte sunt de făcut. Adică, noi câtă responsabilitate avem față de acești copii. Deci, da, contați pe bine. Intru pe www.worldvision.ro și promit să susțin educația, accesând programul de burse de care acești tineri au nevoie pentru a merge mai departe la școală,” spune Mihai Trăistariu.

„Iubesc tinerii. ca dovadă, chiar colaborez cu tânăra generație. Astăzi, am venit în această gală extraordinară care ne aduce împreună pentru o cauză necesară pentru evoluția oricărei societăți – educația, împreună cu doi tineri, artiști - coregrafi, Cosmin Adrian și Louise Chapovaloff. Pentru mine, ca artist cu o experiență de scenă de 30 de ani, e important să dau mai departe din experiența mea, iar când am lângă mine tineri precum, Cosmin Adrian și Louise Chapovaloff, talentați, cu premii internaționale în palmares, cu participări la competiții internaționale de referință, mă bucur enorm că pot să-i aduc lângă mine pe scenă.”, spune Ileana Șipoteanu.

(w882)

„Educația este numitorul comun al binelui, sub orice aspect, în orice moment. Sunt tată, sunt părinte, știu cât de important este să fii responsabil față de viitor și, concret, nu poți face asta decât investind în educație”, spune Kamara.

Alături de artiștii României, în fiecare ediție a emisiunii Dăruieşte Românie!, telespectatorii vor avea ocazia să cunoască copii excepționali, bursieri ai programului „Vreau în clasa a 9-a”, de la care vom afla cele mai emoţionante poveşti despre ambiţie, perseverenţa, reuşită. Aceşti copii buni și talentați, cu pasiuni precum arta plastică, teatrul, muzica, dansul sau atletismul, provin din comunități sărace din mediul rural, acolo unde a merge la liceu nu depinde doar de note, ci mai ales de aspecte precum situația financiară a familiei sau distanța până la școală.

Sezonul 6 al emisiunii „Dăruiește Românie!” vă prezintă spectacolul unei Românii în care faptele bune joacă rolul principal. Așadar, vă așteptăm în fiecare săptămână, vineri, de la ora 21.00, să „Dăruiți Românie!” Este nevoie de fiecare dintre noi! Fiecare separat și toți împreună să așezăm o cărămidă la temelia formării unui tânăr.

Accesaţi www.worldvision.ro pentru a afla cum puteți face parte din echipa binelui și astfel, să Dăruiți Românie!

Emisiunea poate fi urmărită în fiecare vineri, de la ora 21:00, la TVR Internațional şi online pe TVR+.

***

Moderator și realizator: Carmen Târnoveanu

Producător: Raluca Amzăr

2:00 La sfatul popular

Producător Ştefan Stănescu

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

Producător Angela Precup

 
Popasuri folclorice: Împreună pentru patrimoniul cultural

Sâmbătă 4 februarie, vă invităm de la ora 16.00 pe TVR3 să revedeți ediția " Urme ale trecutului – Meșteșugul olăritului".

Școala de acasă - Hundorf, la Noaptea Albă a Galeriilor Târgu Mureș

"Picătura de cultură" de la TVR3 ne propune vineri, 3 februarie, de la ora 13:30, o plimbare în expoziția intitulată „Acasă: o lume între uitare ...

Volei din Liga Campionilor şi din campionatul intern, la TVR

Săptămână dedicată voleiului la postul public. Televiziunea Română transmite 5 meciuri de volei în perioada 1-5 februarie: 3 partide din ...