loader
Foto

Viaţa la ţară – Legendele Dornei La Dorna Arini

Localitatea suceveană Dorna Arini devine pe zi ce trece unul dintre cele mai atractive puncte turistice din Moldova.

 

Margareta Andreescu
Satul meu

Pensiunile dotate după model occidental, mâncărurile gătite după reţete tradiţionale şi obiceiurile locului au transformat zona în destinaţia preferată a celor care vor să afle cum e viaţa la ţară.

Un alt punct de atracţie  îl reprezintă ansamblul monahal „Acoperământul Maicii Domnului”, construit în 1999 de meşterii populari din zonă în stil maramureşan. Biserica din lemn de stejar a fost scupltată în registre diferite, iar motivele diferite de la un nivel la altul se aseamănă cu cele de la mănăstirea ieşeană Trei Ierarhi.

Unul dintre cele mai importante evenimente din an pentru comunitatea din Dorna Arini a fost Festivalul “Cântecul Cetinii”. Şi în acest an fii satului au lăsat deoparte grijile cotidiene şi s-au adunat în centrul comunei pentru a sărbători tradiţiile şi valorile autentice.

O emisiune realizată de Marga Andreescu (reporter), Theo Popescu (imagine) şi Radu Bogdan (editor imagine).

 

Viaţa la ţară

Realizator: Marga Andreescu

TVR Iaşi: luni, 27 octombrie, ora 19.30

5:30 Selfie (R)

*Studioul teritorial Timișoara

*SELFIE are în vedere artiști, muzicieni, tineri pasionați de știință sau de afaceri sau voluntari în diverse domenii. Aceștia se vor prezenta singuri, în maniera unui AUTOportret și vor spune despre ei lucrurile care consideră că ii fac speciali.Emisiunea se adresează unui public deschis, interesat de poveștile acestor oameni, care are cam aceeași vârsta ca și protagoniștii. SELFIE este o emisiune dinamică, neconvențională, în care orice este posibil!

Producător Roxana Morun

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
Corina şi Andrei Giurgiu, invitați la

O nouă ediție "familiON" este difuzată sâmbăta, 18 mai, de la ora 11:00 pe TVR 3 și de la ora 17:00 pe TVR Iași.

"Dăruiește Românie!", sâmbătă, la TVR 3

publicat: vineri, 17 mai 2024

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" vă așteaptă  sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.

Ion Haiduc deschide noul sezon al emisiunii “Din Arhiva TVR”

Expresiv, carismatic și cu tolba plină de povești ca un haiduc adevărat ce este, actorul Ion Haiduc deschide seria emisiunilor “Din Arhiva TVR”, ...

 

#tvr3