loader
Foto

Vizual, cu Marius Constantinescu - un nou sezon la TVR 3

Prima ediţie a început în forţă sâmbătă, 3 aprilie, de la 20.30, cu două subiecte care nu trebuiau ratate: unul din Norvegia, iar celălalt din „Ţara soarelui răsare”.

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Vizual

Prima sâmbătă a lunii aprilie a marcat debutul sezonului patru al emisiunii Vizual care, de aproape doi ani, ne-a adus în inimă şi suflet frumuseţea pe care, câteodată, ochii noştri o ignoră. În fiecare săptămână, la Vizual, Marius Constantinescu găseşte cele mai inedite căi de a ne descoperi arta din perspectiva fotografiei, a arhitecturii, a designului, a urbanismului, sau a peisagisticii.

În această primă ediţie a noului sezon, Marius a stat de vorbă cu scriitoarea Maja Lunde din Norvegia. Maja este una dintre cele mai importante voci ale literaturii norvegiene actuale. Cărțile ei s-au vândut în lume în peste trei milioane de exemplare. Editura Humanitas a publicat  Istoria albinelor bestseller internațional, tradus în peste treizeci și cinci de țări.

Volumul  face parte dintr-o tetralogie dedicată transformărilor profunde ale planetei sub acțiunea distrugătoare a oamenilor. A primit numeroase premii, printre care Bokhandlerprisen (Premiul librarilor norvegieni) și Fabelprisen (Premiul Fabel pentru literatură fantastică). Anul trecut a aparut , tot la editura Humanitas si Istoria apelor , cel de-al doilea roman din tetralogie, nominalizat la Bokhandlerprisen, care a devenit, la rândul lui, bestseller internațional și e deja tradus în peste douăzeci și cinci de țări.

(oar_w460)

Tot în această ediţie a emisiunii Vizual, am ajuns la Muzeul Naţional al Literaturii Române la expoziţia de stampe japoneze, intitulată "Celebrităţi din Lumea Plutitoare".

Expoziţia este considerată a fi un record pentru România, prin numărul de lucrări expuse. Colecţia privată Ukiyo-e George Şerban reprezinta 200 de stampe japoneze create de cei mai importanţi artişti ukiyo-e, în perioada 1603 - 1868, cunoscută sub numele de epoca Edo. Lucrările acoperă marile teme ale acestei arte: istorie, teatrul kabuki, bijin-ga sau portrete ale unor femei frumoase - gheişe sau curtezane, shunga sau arta erotică şi peisajul.​

12:50 Teleshopping-Publicitate

13:05 Arena

*Studioul teritorial Iasi

*Producător Vasile Arhire

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

22 aprilie,

22 aprilie, "Ziua Pământului" | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ce-i dăruim planetei de ziua ei? Cum îndreptăm răul făcut prin poluare şi defrişări? Cum se măsoară calitatea aerului? Am căutat răspunsuri ...

 

#tvr3