loader
Foto

Remix: Voltaj, o istorie într-un concert

„Remix" a programat o reîntâlnire cu povestea Voltaj, la TVR 3 și pe TVR+, marți, 23 februarie, de la ora 22:00.

 

Remix

Voltaj, grupul electro-rock ce a urcat de atâtea ori în topurile muzicale românești, a susținut în 27 noiembrie 2019 un concert aniversar (dedicat ultimilor 20 de ani), filmat de TVR.

Interviurile luate atunci „la cald“ fac posibilă o ediție „Remix“ cu o minimă dimensiune documentară.

(w882) Voltaj mai

Dacă nașterea trupei (hard-rock) - fondată de solistul Cristian Minculescu și de chitaristul compozitor Adrian Ilie - a fost deja abordată în contextul Iris, povestea Voltaj a ultimelor două decenii continuă cu tranziția de la heavy metal spre actualul „brand“ stilistic.

(w882) Proiectii

La un moment dat, existau trei formații cu această titulatură; pe de altă parte, reinventarea show-biz-ului nouăzecist a fost un șoc pentru numele cu firmă, unele nereușind să supraviețuiască schimbării de regim cultural.

(w882) Gabi C C G

Călin Goia, frontmanul care se identifică cu actuala imagine a trupei, povestea: „Au venit la mine chitaristul Gabi Constantin și basistul Vali Ionescu și m-au rugat, după atâtea schimbări din anii ’90, nu doar să le fiu solist vocal, ci să stau măcar doi ani… Și iată că am ajuns la peste 20!”

(w882) Acoperis

Cronologic, după momentul discografic „Risk maxim 2” au venit „Bungee”, „3D”, „424”, „Povestea oricui”, „Revelator”, „V8”, „Dă vina pe Voltaj”, „X”, recentul „Ca la 20 de ani”… Discuri cu atâtea piese de top, videoclipuri, concerte și turnee de impact național, o reprezentare a României la finala „Eurovision” din 2015, un concept Voltaj simfonic, o școală de muzică și atâtea altele…

(w882) Oliver Vol

Bateristul Oliver Sterian, epuizat la final de concert, nu reținea la interviu decât momentele frumoase, deși au avut de trecut atâtea obstacole în viață, în primul rând în plan personal. Cel mai nou venit, claviaturistul Adrian Cristescu: „Eram la Oliver în studiou și mă întrebam cum o fi acolo, pe scenă, în fața a mii de fani. Nu știam că voi ajunge și eu lângă ei – s-au aliniat stelele… La unul dintre primele mele mari concerte, mi-am scos casca să simt atmosfera, am încercat să mă și uit mai bine la ce se întâmpla pe scenă și în fața ei; m-am speriat serios, era o nebunie, mi-am pus la loc casca și am continuat concertul...”

(w882) Adrian Cri

Basistul Vali Ionescu: „Am vrut să fiu rockstar, pentru visul acesta am cântat în multe trupe underground… dar până la urmă am ajuns sus, în perioada noastră heavy metal. Credeam că acolo se împlinise visul meu. Dar uite că am trecut limitele stilului și am ajuns mult mai sus decât mi-aș fi închipuit, cine ar fi crezut?”

(w882) Polivalent

Solistul Călin Goia: „A fost un moment care nu se poate uita, când noi cântam în vechiul stil… Producătorul Cătălin Muraru de la Roton asculta piesă cu piesă un disc pe care i-l propusesem și nu zicea nimic. La sfârșit era o schiță, un negativ cu un ritm electro, deci nimic finisat… și s-a oprit acolo. Ne-a spus că ar putea fi ceva în piesa aceea, în acel început… Am mers în studiou și am înregistrat preluarea după Queen și totul a explodat, plecând de la acea melodie schițată…”
(w500) C Goia si

Chitaristul Gabi Constantin: „Rețetă? Ar trebui să ne programăm norocul, cum să zic? Am avut piese gândite, care credeam că vor sparge, la care nu se întâmpla nimic… Dar venea unul dintre noi la repetiție cu o idee nouă, o făceam cum puteam, dar nu ne impresiona … Iar când o cântam fanilor, lovea! Până la urmă, tot publicul face hitul, nu știu altă rețetă! În afară de faptul că Voltaj nu e o persoană, ci o echipă.”

(w882) Final scen

Credite foto: Voltaj

11:00 Toţi împreună

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Emisiunea TOTI IMPREUNA aduce către telespectatori aspecte din viaţa culturală şi socială a MINORITATILOR din Banat şi prezintă cele mai importante evenimente din activitatea comunităţii.

Producător Miodrag Obradov

12:50 Teleshopping-Publicitate

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3