loader
Foto

1 IUNIE pe ritmuri populare

”La mulți ani, copilărie!” este urarea TVR 3, care v-a invitat să vă amintiți de farmecul și bucuria copilăriei, luni, 1 IUNIE, ora 10.00, în compania unor grupuri de cântăreți și dansatori din diferite colțuri ale țării.

 

Miruna Ionescu

Nicio muzică nu este mai aproape de sufletul românului, nu îndeamnă la veselie și voie bună, ca muzica populară.

(w882) sanziene

Este foarte accesibilă și copiilor, cei care dau tonul veseliei și ne îndeamnă prin cântecele și jocurile lor, la bună dispoziție și la gânduri frumoase.

(w882) de mana fe

(w882) Dobrogea c

Ani la rând, echipa TVR a fost  alături de toți copiii talentați de pe întreg cuprinsul țării. A promovat valorile neamului românesc, militând pentru păstrarea autenticității, prin emisiunile care oglindesc tradiții și obiceiuri.

(w882) portret Mi

Miruna Ionescu, gazda emisiunii, vă invită la o călătorie prin satele Gorjului, la meșterii populari, cei care predau ștafeta tinerei generații - un proiect inițiat și implementat de către Centrul Creației Populare Târgu Jiu, prin cursuri organizate în școlile din satele gorjene.

(w882) tesut

(w882) pictura sc

Dornici să descopere meșteșugurile țărănești, copiii din satele Bălănești, Cornești, Crasna, Novaci din județul Gorj, sub îndrumarea unor vestiți meșteri populari, arată cât de importante și interesante sunt aceste îndeletniciri.

(w882) fetita 2 M

Miruna Ionescu se alătură lor, încercând experiențe noi, precum: olăritul, arta confecționării pieselor de port popular, pictura de inspirație populară sau sculptura în lemn.

(w882) olarit

(w882) Miruna si

Momentele inedite cu micii meșteri sunt ”colorate” cu jocuri din folclorul copiilor și cântece populare mult îndrăgite.

(w882) papusi

(w882) leagan cop

V-au adus voie bună copii talentați și grupuri de dansatori din: Hunedoara, Prahova, Tulcea, Olt, Ialomița și Brăila, luni, de 1 IUNIE, ora 10.00, într-o ediție specială dedicată copiilor: ”La mulți ani, copilărie!”.

Realizator și producător: Dr. Maria Tănase Marin

4:00 Toţi împreună (R)

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3