loader
Foto

“A doua emigrare”: despre români aflați în linia întâi în pandemie

TVR 3 v-a propus duminică, 1 noiembrie, ora 13.00, să aflați povestea unui ambulanțier și a unei asistente medicale, Cristian și Gabriela Grigore, care, după imigrarea în Anglia, s-au întors în București, răpuși de dorul de cei dragi.

 

A doua emigrare

Lipsurile financiare i-au împins pe tot mai mulți români să plece în străinătate.

(w882) Cristian i

Cristian Grigore, un tânăr din Bucureşti, a imigrat în Marea Britanie, țară în care spera să-şi construiască o viață mai bună. În scurt timp l-a urmat şi Gabriela, pe atunci prietena lui, nădăjduind că va avea un viitor liniştit alături de Cristian.

(w882) amb Gabi

Gabriela s-a angajat în domeniul sănătății ca asistentă medicală, dar statul englez nu a acceptat-o, iar adaptarea i-a fost din ce în ce mai dificilă.

Nici pentru Cristian nu a fost uşor. Îşi găsise un loc de muncă, dar cu un program de peste 12 ore pe zi, iar necunoașterea limbii engleze a fost o piedică în plus.

(w882) Gabriela i

Adaptarea la o altă cultură şi la regulile unei alte societăți s-a dovedit dificilă pentru cei doi tineri. Înstrăinarea, dorul de acasă, lipsa prietenilor şi a familiilor i-au determinat să se întoarcă pe meleagurile natale.

(w882) gabicristi

Reveniți acasă, Gabriela şi Cristian s-au angajat în sistemul medical, deja familiar lor, şi totul a început să meargă bine...

Pandemia i-a gasit în linia întâi: Cristian - ambulanțier, iar Gabriela - asistentă la UPU, într-un spital din Bucureşti. Au văzut bolnavi, durere, groază, pierderi, dar au continuat să își ajute semenii să treacă peste suferință.

(w882) amb Gabi

Dorința şi dragostea de a-şi sprijini aproapele, perseverența şi munca i-au determinat pe cei doi, care au format o familie între timp, să îşi deschidă un serviciu de ambulanță în Bucureşti.

(w882) copil

Au înfruntat birocrația și fac totul pentru omul aflat în necaz. Planurile de viitor sunt axate pe familie şi extinderea acestui proiect profesional de suflet.

***

Jurnalist: Gabriela Voinea

Realizator: Monica Nicolescu

10:00 Telescoala in limba maghiara

*Studioul teritorial Tg.Mureş

* Limba si literatura romana, cl. VII-Szőcs Imre-(25’)

*Biologie, cl. XII-József Éva-(25’)

Producător Fekete Hajnal

Transmisiune in regim de direct

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

 

#tvr3