loader
Foto

Galerie foto

Ari Roland Quartet la "Cap de afiș"

Luni, 31 martie, de la ora 18:00, la TVR 3 aveți ocazia de a revedea concertul susținut de grupul "Ari Roland Jazz Quartet" la Craiova.

 

Cap de Afiş

Grupul "Ari Roland Quartet" din SUA a concertat pe scena Filarmonicii "Oltenia". Trupa americană s-a aflat pentru prima dată în Craiova, unde evenimentul a fost promovat şi susţinut de Centrul Cultural al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Din componenţa "Ari Roland Jazz Quartet" fac parte Ari Roland (contrabas), Zaid Nasser (saxofon alto), Sacha Perry (pian), Keit Balla (percuţie).

17:30 Circumeuropa

*Studioul teritorial Timişoara

*Explorarea, cultură, grijă pentru natură, este rețeta documentarului Circumeuropa-Începutul.

In vara lui 2023 am fost martorii unui moment istoric: un echipaj de navigatori bănățeni și-a propus să facă o călătorie lungă cu barca, cu plecare din Timișoara, de pe canalul Bega. Ambarcațiunea Vulpea a plecat din spatele Catedralei în 27 mai 2023 și a scris istorie trecând frontiera româno-sârbă pe apă, pentru prima oară după 65 de ani. „Vulpea“ și-a continuat călătoria pe Dunăre, iar apoi echipajul a trecut pe Gaia, o barcă cu vele construită special pentru navigația pe mare pentru a continua drumul în Marea Neagră, cu finalul în Marea Mediterană. Echipajul bănățean a plecat să înconjoare Europa pe apă, iar povestea celor două luni de navigație e spusă de doi jurnaliști cu mare experiență, Cosmin Jitariuc și Cristian Ilea.

Producători Cristian Ilea și Cosmin Jitariuc

19:05 Documentar-Cine ingaduie ruina si uitarea? Ruga pentru bisericile de lemn din Vaslui

(redifuzare)*Studioul teritorial Iaşi

*În judeţul Vaslui există 55 de biserici de lemn construite acum aproximativ două sute de ani. Mai toate sunt ascunse de ochii lumii, iar a ajunge la aceste lăcaşuri de cult e de multe ori o încercare asemeni unei penitenţe. Doar acolo, în preajma lor, simţi binecuvântarea divină şi rugăciunile înaintaşilor. Deşi au o valoare patrimonială uriaşă nu doar prin arhitectura construcţiei, ci şi prin importanţa obiectelor de cult păstrate sau a cărţilor bisericeşti scrise în chirilică, aceste monumente istorice, majoritatea de categorie A, zac în uitare şi nepăsare. Preoţii şi puţinii enoriaşi care le trec pragul se chinuie să le ţină în viaţă, însă, pe alocuri, timpul nu mai are răbdare. Echipa TVR Iaşi a avut şansa să redescopere aceste altare ridicate la Cârţibaşi, Ştioborăni, Gologofta sau la mănăstirile Pârveşti și Mălineşti, cele două din urmă fiind printre puţinele unde s-au găsit fonduri pentru consolidare şi restaurare.

Producător Maria Florea

 
De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Duminică, 5 mai, de la ora 16:00, la TVR Iași, și de la ora 17:30, la TVR 3, vă invităm să urmăriți "Caravana TVR 3" în Bucovina. Realizator - ...

 

#tvr3