loader
Foto

„Cântec şi Poveste” în Valea Almăjului - Partea a doua

Joi 2 aprilie,   „ Cântec şi Poveste ” în Valea Almăjului: Rudăria, Cântecul Generaţiilor!

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediție disponibilă online pe TVR+

Urmăriți partea a doua a emisiunii "Cântec şi Poveste" de la Rudăria, unde lumea trecutului este de o prospeţime uluitoare şi unde se macină un timp fără timp.

Rapsozii acestei vetre bănăţene îşi împletesc cântecul cu amintirea tinereţii lor şi îi îndeamnă pe cei mai tineri să păstreze şi să promoveze obiceiurile locului şi cântecul autentic.

Ne vom bucura de poveştile şi cântecele rapsozilor Versavia Dragotă şi Lazăr Sârbu dar şi de cele ale fiicei satului Maria Didraga – îndrăgită interpretă de muzică populară.

Din dragoste, dor şi respect pentru cântecul almăjan, la Şcoala Generală din Eftimie Murgu s-a înfiinţat formaţia tradiţională „Flori de Mai”.

Veți lua parte şi la „Nunta Cornilor”, un obicei cu origini precreştine în care sătenii mascaţi reprezintă spiritele rele şi prin alungarea lor aşteptăm un an mai bun. Alaiul măştilor şi jocul cornilor de pe uliţele satului celebrează şi înflorirea cornului, arbust ce ocupă un loc special în culturile agro-pastorale.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 2.04.2015 de la ora 20.00, iar pe TVR Timişoara duminică 5.04.2015 de la ora 19.00.

11:00 Toţi împreună

*Emisiune în limba germană *Studioul teritorial Timişoara (55’)

Producător Daniel Spătaru

* Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Studioul teritorial Cluj

* Alte minorităţi/ Cluj- Despre proiectul FACES OF COURAGE (52’)

Producător Maria Cinar-Jiga

Transmisiune in regim de direct

12:50 Teleshopping-Publicitate

 
De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi au celebrat peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

 

#tvr3