loader
Foto

„Cap de afiș”: Recital Teodora Spânu

Proiectul „Seri de jazz şi muzică clasică la Radio Tîrgu Mureş” ne-o prezintă pe vocalista Teodora Spânu. Săptămâna aceasta, la TVR 3 și pe TVR+, vom revedea, în emisiunea „Cap de afiș”, un recital de jazz. Miercuri, 28 septembrie, de la ora 22:00.

 

Cap de Afiş

Ediţia a fost difuzată în premieră în martie 2016 la TVR 3 și este disponibilă online pe TVR+.

Vocalista Teodora Spânu este din Constanţa şi provine dintr-o familie de artişti, iar copilăria, aşa cum spune artista, i-a fost marcată de ceea ce înseamnă artă, culoare, poezie, mişcare şi muzică.

Se poate defini ca un suflet visător care trăieşte prin şi pentru artă, spune Teodora Spânu. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti la clasa profesorului Mircea Tiberian.

Ca vocalistă, are un repertoriu format din standarde de jazz precum compoziţi de Cole Porter, Miles Davis şi Johnny Green.

Teodora Spânu este o prezenţă constantă în cadrul proiectului „Seri de jazz şi muzică clasică”, iniţiat de colega ei de breaslă, Anamaria Galea. Artista a fost acompaniată în concertul susţinut la Radio Tîrgu Mureş de Michael Acker la contrabas şi Daniel Csikos la pian, primul fiindu-i şi coleg de facultate.

***

Proiectul Seri de jazz şi muzică clasică la RTM se află la a cincea ediţie. Sala de concerte de la Radio Tîrgu Mureş găzduieşte în fiecare lună câte un recital susţinut de cei mai reprezentativi artişti ai momentului. Intrarea este liberă, iar TVR Tîrgu Mureş susţine proiectul printr-un parteneriat media.

Cap de afiş

Realizator: Petronela Moraru

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Cluj

*Este o poveste a lumii satului transilvănean exprimată în gânduri şi poveşti ale celor mai importante nume ale folclorului din zonă. Cântecul şi povestea se împletesc într-un autentic stil tradiţional.

*In memoriam Valeria Peter Predescu, 15 ani de la plecarea spre veșnicie

Prezentator Alexandru Pugna

Producător Radu Anghel

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

*Provocările antreprenorilor, invitat Cosmin Pop, antreprenor

Producător Andrada Gorog

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3