loader
Foto

Galerie foto

"Cap de Afiș" special: Subcarpați la Festivalul Plai 2014

În acest weekend, TVR 3 vă face rezervare în primul rând, la concertul care a încheiat ediția 2014 a Festivalului Plai de la Timișoara.

 

Diana Bogea
Cap de afiș

Un proiect inedit și curajos, marcă a festivalului, care surprinde spiritul Plaiului, îmbinând măiastru ritmurile tradiționale românești cu beat-ul muzicii electronice și cu vibrațiile clasice.

“Am lăsat la urmă un proiect foarte drag nouă, la care lucrăm încă din iarna lui 2012. Este primul proiect muzical produs de PLAI şi ne bucurăm enorm să-l prezentăm în acest an pe scena mare a festivalului.” (Andreea Iager-Tako, organizator).

MC Bean, fondatorul Subcarpaţi, o trupă de artişti care au scuturat ritmurile populare româneşti cu un “beat” nou creând un ecou puternic în rândul tinerilor, spune despre folclor:

“O sursă de energie. Am fost genul de român care a renegat folclorul, care avea o impresie foarte proastă despre România. Până când am reînceput să ascult din nou muzică folclorică şi iniţial am zis că are legătură cu copilăria, dar începea să îmi placă din nou. Folclorul emitea către mine şi aşa a început să se formeze un soi de conştiinţă în capul meu, pentru că au fost oameni care au luptat pentru ţara asta şi care ne-au schimbat viaţa şi, pentru ei, dar şi pentru noi, trebuie să învăţăm sa păstrăm valorile tradiţionale” – Bean

Subcarpaţi înseamnă: Bean MC, Vali Umbră, VJ Andri şi DJ Power pe vinil + Madalina Pavăl

Proiectul Subcarpaţi+Orchestra este dezvoltat cu sprijinul artiştilor timişoreni: Alin Stoianovici (direcţie muzicală / orchestraţie / acordeon), Gabriel Almaşi (orchestraţie / cobză), Octavian Scurtu (baterie), Uţu Pascu (chitară bas) şi Petre Ionuţescu (trompetă şi instrumente tradiţionale).

30 de oameni pe scenă, o oră de energie transmisă prin muzică, un concert intrat deja în istoria Festivalului Plai.

Concertul este difuzat  la TVR3 duminică 3.05.2015 de la ora 22:00.

(w882)

 

8:00 Locuri, oameni si comori

*Best of

Producător Emilia Nicolaescu

8:30 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" a adus sâmbătă, 4 mai, pe TVR 3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe a susținut un dialog de împăcare ...

 

#tvr3