loader
Foto

Galerie foto

Comerț și cultură în Mali, turism și agricultură în Belgia

"Turist în lume" vă invită la o plimbare pe bicicletă în nord-estul Belgiei, Saint-Trond, și cu barca, pe Niger, în nord-vestul Africii, în Mali.

 

Laura Dumbravă
Turist în lume

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Mali, al doilea mare stat din Africa, este și unul dintre cele mai sărace țări. În secolul XXI, doar 20 la sută din populație este alfabetizată. Și totuși, cultura, cântecele, poveștile lor se păstrează.

Din generație în generație, istoria famililiior este redată de grioți, muzicanți-povestitori, la cele mai importante evenimente din familie. Muzica este însă rezervată doar celor mai saraci. Un om înstărit, din clasa nobililor, nu are voie „să facă muzică”.

Tot în Mali, veți întâlni moschee care se refac an de an. Construite din materiale locale, care le și dau specificul și un farmec de poveste, ele se deterioreaza foarte repede. Comunitățile și-au făcut o sărbătoare din a reface fațadele, an de an.

În partea de nord-est a Belgiei se află o provincie cunoscută pentru pistele sale de biciclete: peste 2000 de kilometri de străbătut pe două roți. Turismul aduce mai mult de 2 milioane de turiști, anual, în provincia Limburg.

Ne oprim la Saint Trond (sau Sint Truide), un oraș cu 40.000 de locutori, cunoscut atât pentru monumentele sale istorice, cât și pentru livezile sale.

Emisiunea "Turist în Lume" se difuzează pe TVR Timișoara, joi 19.02.2015 de la ora 21.00 (cu reluare vineri 20.02 la ora 12.30) iar pe TVR 3 sâmbătă 21.02.2015 de la ora 15.00.

(w882)

7:00 Spirit şi credinţă

*Studioul teritorial Craiova

* Sfânta sărbătoare a Paștelui
Vă propunem în această ediție specială, dedicată sfintelor sărbători pascale, să vorbim despre credință, bucurie, ca daruri pe care mântuitorul Iisus Hristos ni le-a dat, despre marea taină a vieții noastre creștine, Învierea Mântuitorului, ca trecere de la un stadiu de viață la altul. Astfel, Fiul lui Dumnezeu, cel care intră în viața noastră ca o salvare pentru omenire, este alături de fiecare dintre noi. Primim binecuvântarea și cuvintele pline de har din partea ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei.

Moderator preot Marius Reșceanu

Producător Simona Carauleanu

7:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" a adus sâmbătă, 4 mai, pe TVR 3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe a susținut un dialog de împăcare ...

 

#tvr3