loader
Foto

Concert de jazz la TVR 3, cu Sanem Kalfa & George Dumitriu

Vineri, 24 iulie, de la ora 18:00, studioul teritorial Cluj ne-a propus o ediţie „Cap de afiş” dedicată jazz-ului. La TVR 3 şi pe TVR+ ne-au încântat Sanem Kalfa, George Dumitriu şi Dean Bowman.

 

Cap de Afiş

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Ediţia Cap de afiş de vineri ne-a prezentat o premieră în televiziune. Este vorba de un concert desfăşurat underground la Cluj, concert care a fost înregistrat într-un mod inedit. Din cauza spaţiului mic, filmarea a fost făcută cu mai multe smart phone-uri, iar mixajul a fost făcut pe o tabletă.

Concertul Sanem Kalfa & George Dumitriu a beneficiat de participarea excepțională a bluesman-ului american Dean Bowman.

Cântăreața Sanem Kalfa este câștigătoarea ediției cu numărul 44 a prestigiosului Concurs Vocal Internațional de Jazz de la Montreaux. Colaborarea cu chitaristul și compozitorul român George Dumitriu a început în Olanda în urmă cu peste 7 ani. Cei doi au experimentat diverse genuri muzicale, de la muzica tradițională turcească și jazz până la improvizații. Experiența aceasta i-a adus la o muzică foarte personală, caracterizată de melodicitate orientală, dinamică largă, momente explozive, armonie complexă, lirism, contraste extreme.

Americanul Dean Bowman, artist care a avut o contribuţie importantă în avangarda muzicală din New York-ul anilor '90, este unul dintre obisnuiţii marilor scene de jazz şi blues din toată lumea.

***

Emisiunea Cap de afiş poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

 

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3