loader
Foto

Galerie foto

Cornel Fugaru & SINCRON, sâmbătă şi duminică la Remix

Sâmbătă şi duminică, 28 şi 29 noiembrie, de la ora 22.00, la TVR 3  ați putut urmări două ediţii dedicate lui Cornel Fugaru & SINCRON, de la Beat la Rock.

 

Remix

Prima parte, difuzată sâmbătă, acoperă anii 1964-1969. Grupul difuzat cel mai des în programele radio-TV din anii ’60 - ’70, cu un lider trecut cu arme şi bagaje, din 1978, în tabăra muzicii uşoare. Trupa a înregistrat numeroase şlagăre de la jumătatea anilor ’60, lansând de asemenea hituri şi cu solişti de muzică uşoară (arhive TVR: Anda Călugăreanu, Dan Spătaru, Aurelian Andreescu, Mihaela Mihai, Ileana Popovici, Ovid Teodorescu).

Ediția din 28 noiembrie este disponibilă online pe TVR+

(w882) Cornel Fug

Secvenţe inedite şi din primul scurt metraj (interzis imediat după difuzare) care a făcut celebră trupa: „8 minute de vis”. După revenire, SINCRON au devenit şi mai populari, o dată cu lansarea unor prelucrări pop-rock după melodii celebre din folclorul românesc. Intervievaţi: Cornel Fugaru, chitariştii Alexandru Arion şi Dan Voinescu, organizatorul-impresar Emil Kost, muzicologul Daniela Caraman Fotea, Sabin Pautza (colaborator la începuturi!). Un regal al muzicii beat româneşti din anii ’60!

 

(w882) Cornel Fug

A doua parte acoperă perioada 1969 – 1978 şi 2004. Povestea continuă cu grupul în fruntea topurilor şi a programelor Radio-Televiziunii Române. Secvenţe din filmul artistic de lung metraj „Împuşcături pe portativ”, fotografii şi filmări TV din plin, din perioada repertoriului soul / rhythm & blues, cu un aport deosebit al celor doi saxofonişti nou-veniţi, Ştefan şi Ion Berindei, ulterior cu o carieră semnificativă în jazz.

Ediția din 29 noiembrie este disponibilă online pe TVR+

 

(w882) Sincron cu

De asemenea, înregistrări solo ale lui Cornel Fugaru, imediat după ultima formulă SINCRON (cu chitaristul Alexandru Jimi Zărnescu), dar şi cu grupurile unor foşti instrumentişti - CAPITOL respectiv THE FEVERS (Mircea Plopschi în Brazilia!) - precum şi minirecitalul „SINCRON – 40 de ani” de la Sala Radio (2004). Intervievaţi: Cornel Fugaru, chitariştii Alexandru Arion, Dan Voinescu şi Doru Tufis, organizatorul-impresar Emil Kost, bateristul Ion Cristian „Călare”.

 

(w882) Romanian P

***

Emisiunea a putut fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3