loader
Foto

CULT@rt încheie sezonul 3 în forţă!

În această săptămână, de luni până vineri, de la ora 22.00, urmăriţi la TVR 3 ultimele cinci ediţii ale acestui Sezon. Iată ce invitaţi are Marius Constantinescu în studioul emisiunii şi câteva dintre cele mai interesante subiecte:

 

Luni, 4 iunie, ediţia CULT@rt este dedicată Centenarului, aşa că Marius Constantinescu are doi invitaţi de mare valoare: scriitoarea Gabriela Adameşteanu şi arhitectul Augustin Ioan. Evident, discuţiile vor aborda atât subiecte din domeniul literaturii, cât şi pe cele legate de cele mai semnificative achiziţii arhitectonice din ultimii o sută de ani în Bucureşti.

Tot în ediţia dedicată Centenarului, la CULT@rt descoperim un manuscris uitat în arhive care acum vede lumina tiparului. Este vorba despre Iaşi, leagăn al Unirii neamului românesc. 1916-1918. Reminiscenţe şi însemnări, semnat de Nicolai Andriescu Bogdan.

Marţi, 5 iunie, la CULT@rt îi cunoaşteţi pe Alexandru Ciubotariu aka “Pisica Pătrată”,  unul dintre cei mai inventivi artişti vizuali români şi pe baritonul Florin Estefan, directorul general al Operei Naţionale Române Cluj-Napoca.

Subiectele ediţiei vor include portretul artistului Theodor Aman care a iniţiat înfiinţarea şi apoi a devenit directorul Şcolii de Arte Frumoase din Bucureşti şi al scriitorului Paul Goma realizat de  scriitoarea Hristina Doroftei în primul său volum, “Memoria zăbrelelor, Eseu anti-uitare”.

Şi tot marţi, îl vom cunoaştem pe Ionuţ Filimon, masterand în anul I la Universitatea Naţională de Arte George Enescu din Iaşi - la prima sa expoziţie personală, cu lucrări realizate în lemn şi ceramică.

Miercuri, la CULT@rt, discutăm despre "Barometrul consumului cultural pe 2017" cu directorul Intitutului Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, Carmen Croitoru. Şi tot în această ediţie, Marius Constantinescu stă de vorbă cu coregraful Răzvan Mazilu.

Dintre subiectele pregătite amintim pe cele legate de teatru şi literatură. Ajungem la evenimentul teatral de la Iaşi reprezentat de cea de-a zecea montare a celebrul text Asta-seară se improvizează, de Luigi Pirandello dar şi la teatrul Odeon de pe  Calea Victoriei. În anul centenarului, amintim de Regina Maria, supranumită “regina soldat” sau “regina scriitoare”, de istoria Arcului de Triumf din Bucureşti şi vizităm unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din Europa: Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale Astra din Sibiu.

Joi, invitaţii penultimei ediţii a sezonului, pun accentul pe literatură şi muzică, aceştia fiind scriitoarea Camelia Cavadia şi muzicianul Mike Godoroja.

Subiectele ediţiei vor “răsfoi” repertoriul Operei Române din Craiova şi al Teatrului Municipal Matei Vişniec din Suceava, ne vor purta paşii prin vechea Cetate Medievală din “Oraşul florilor”, Târgu Mureş şi vom ajunge în reşedinta Episcopiei Greco-Catolice din Banat, aşa cum este considerat oraşul Lugoj.

Vineri, 8 iunie, doi invitaţi de mare calibru încheie sezonul trei al emisiunii CULT@rt: coregraful Gigi Căciuleanu şi Teodor Baconschi, diplomat, teolog şi autorul mai multor volume.

În plus, în această ultimă ediţie îl vom cunoaşte pe Julian Negulesco, românul cu o viaţă de film, vom vizita Palatul Peleş din Sinaia şi Parcul Carol din capitală - şi vom afla istoria fascinantă a casei Pretorian din Craiova.

6:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

Transmisiune directă

6:55 Imnul României

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3