loader
Foto

CULT@rt: Noi provocări la început de săptămână

La TVR 3, luni, 19 martie, de la ora 22.00, Marius Constantinescu vă propune noi subiecte din agenda CULT@rt.

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

Moderatorul magazinului CULT@rt, Marius Constantinescu, discută despre cea mai recentă premieră a Teatrului Evreiesc de Stat, „Dumnezeul răzbunării”, de Shalom Ash.

Alături de el, în studioul emisiunii vine regizorul Alexander Hausvater care vă invită la primele reprezentaţii ale acestui spectacol, ce au loc pe 24 şi 25 martie, de la ora 19.00.

Tot în sumarul ediţiei din 19 martie aflăm alte noutăţi culturale din ţară:

Al treilea tramvai pictat, parte din proiectul „Galeria de artă pe roţi”, poate fi deja admirat pe străzile Clujului. Desenul a fost realizat de artistul stradal Irlo, din Bistriţa. (Un reportaj de Vasile Hotea Fernezan, de la TVR Cluj).

Peliculele lui Konti Lajos, fost lăcătuş la Arad, sunt prezentate publicului larg pentru prima dată. Timp de trei decenii, Konti Lajos a făcut fotografii la nunţi, botezuri, înmormântări şi serbări, în satul său natal, Zimandcuz, şi a fost un fel de martor al istoriei sociale. Konti a lăsat moştenire mii de fotografii şi ore de filmări. (Un subiect în exclusivitate, semnat de Keresztes Peter de la TVR Timişoara).

Fidelă misiunii sale de a vă arăta şi locuri pe care circuitul turistic obişnuit le ignoră, emisiunea CULT@rt ne duce la Focşani, prin intermediul Andreei Stiliuc de la TVR Iaşi. O clădire care merită să fie vizitată este sediul actual al Muzeului Unirii.

(w882) Cula lui T

Un alt loc plin de semnificaţii este Cula din Cerneţi (foto), construită din ordinul lui Tudor Vladimirescu în primii ani ai secolului al XIX-lea. De patru decenii, acest monument istoric se degradează în aşteptarea unor vremuri mai bune. (Un reportaj de AncaToghe, de la TVR Craiova).

Clădirea în care a avut loc una dintre semifinalele selecţiei naţionale Eurovision de anul acesta este încărcată de istorie, ca fiecare colţişor din Sighişoara, de altfel. Mai multe, în reportajul Coraliei Matea de la TVR Tîrgu-Mureş.

***

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării online pe TVR+.

13:05 Schiţe urbane

* Studioul teritorial Tg.Mureş

*Emisiunea prezintă săptămânal, secvențe din cultura urbană a spațiului transilvănean

*Masterclass cu regizorul Radu Mihăileanu

Producător Angela Precup

13:30 Picătura de cultură

* Studioul teritorial Tg.Mureş *Pentru o minte sănătoasă, consumaţi cel puţin o picătură de cultură pe săptămână!

*Bucuria de a dărui bucurie. Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog. (prima parte)

Producător Petronela Moraru

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

 

#tvr3