loader
Foto

CULT@rt - o săptămână atipică

Invitaţi şi subiecte inedite  - în trei ediţii difuzate de la ora 22.00 şi două, la ora prânzului. Miercuri şi joi - CULT@rt este difuzat – în mod excepţional – de la ora 16.00.

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

Luni, 5 noiembrie, Marius Constantinescu stă de vorbă cu primul său invitat, regizorul Cornel Mihalache, despre geniul lui Constantin Brâncuşi şi celebra sa “Coloana fără sfârşit”, realizată chiar în anul Marii Uniri, 1918. Cu cel de-al doilea invitat al ediţiei, dr. Gianina Micu, psihanalist, vicepreşedintele ştiintific al Societăţii Române de Psihanaliză - vom evoca arhaicul, aşa cum a fost explorat la cea de-a zecea Conferinţă Internaţională de Psihanaliză.

În ediţia de luni ajungem în culisele Teatrului Municipal din Focşani pentru a-i afla istoria şi pe scena Teatrului Naţional din Craiova unde istoricul Ioan Stanomir a conferenţiat despre România şi Centenarul ei.

Şi nu în ultimul rând, la CULT@rt urmărim interviul realizat de Virgil Diaconescu cu unul dintre cei mai căutaţi profesori din lume în arta basoreliefului în metal. Este vorba despre Fabrizio Aquafresca – Il Maestro aşa cum i se spune la Florenţa – în semn de recunoaştere a talentului şi a măiestriei atinse după mai mult de treizeci de ani de creaţie în acest domeniu mai puţin cunoscut.

Marţi, 6 noiembrie, la CULT@rt este evocat compozitorul, violonistul, pedagogul, pianistul şi dirijorul George Enescu – despre care Marius Constantinescu discută cu Mihai Constantinescu, directorul Artexim, organizatorul Festivalului Internaţional GEORGE ENESCU.

Şi pentru că recent a avut loc premiera filmului “Pup-o, mă!”, în regia Cameliei Popa, la CULT@rt este invitat în studio actorul şi producătorul Alin Panc pentru a ne spune care este povestea din spatele acestei comedii.

Materialele pregătite de echipa CULT@rt din toată ţara  e aduc informaţii de la Teatrul Naţional din Târgu Mureş unde elevii-actori din Trupa Guga joacă în spectacolul “Offline” şi de la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, FILIT, de la Iaşi.  Tot prin intermediul jurnaliştilor de la studiourile teritoriale ale TVR o cunoaştem pe Cristina Andone, autoarea seriei de Poveşti din Padurea Muzicală şi pe profesorul şi istoricul literar Florea Firan – a cărui carieră depăşeşte patru decenii.

Miercuri şi joi - CULT@rt este difuzat – în mod excepţional – de la ora 16.00

Miercuri, în studioul emisiunii vine Constantino dOrazio, unul dintre istoricii de artă europeni din noua gardă, autorul cărţii “Secretul lui Leonardo” şi  Paulina Popoiu, director general al Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Gusti  - care ne descrie această mică Romanie rurală de pe malul lacului Herăstrău.

Joi, 8 noiembrie, aniversam la CULT@rt 90 de ani de teatru la microfon cu Ilinca Stihi, regizor de teatru şi întoarcem împreună cu istoricul Manuel Stănescu încă o pagină din istoria centenarului României Moderne, una care trece pe sub Arcul de Triumf din Bucureşti.

Vineri, 9 noiembrie, CULT@rt revine pe tronsonul obişnuit de difuzare – aşa că de la ora 22.00 încheiem săptămâna vorbind cu invitaţii din studio despre Green Tech Festival dar şi despre trilogia Între umbre şi oglinzi.

Marius Constantinescu va avea ca invitaţi pe Nicoleta Talpeş, organizatoarea primului festival “zero carbon” din România - care îşi propune să prezinte tehnologiile verzi, cu scopul de a informa şi a educa publicul larg şi pe regizorul Ovidiu Darian care, prin documentarul său, oferă o perspectivă vizuală unică asupra creaţiei româneşti contemporane.

 

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3