loader
Foto

CULT@rt: Recitaluri şi rememorări

Joi, 29 martie, de la ora 22.00 la TVR 3, o nouă întâlnire cu emisiunea CULT@rt.

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

Îi vom avea invitaţi în studioul emisiunii pe Daniela Nane şi pe Adrian Naidin, ale căror proiecte actuale şi viitoare ţin spectatorii atenţi la noutăţile culturale din ţară.

Un interviu cu Draga Olteanu Matei, despre scenă ca loc sacru, realizat de Carmen Olaru, de la TVR Iaşi, va fi difuzat în sumarul aceleaşi ediţii din 29 martie.

Marius Constantinescu discută cu actriţa Daniela Nane despre arta actorului şi despre rolurile de dramă şi comedie.

(w882) Daniela Na

Punctul de pornire este recitalul Slavă Luminii, susţinut de Daniela Nane şi pianista Ioana Maria Lupaşcu, la Braşov, ca parte a Festivalului Gloria Domini.

Apoi, moderatorul CULT@rt va dialoga cu violoncelistul Adrian Naidin despre cel mai recent proiect muzical al lui, Pân’ la rai.

Adrian Mardan este chitarist, compozitor şi profesor de chitară la Colegiul Naţional de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara. Dincolo de note şi de sunete, el este prietenul poeziei. O citeşte, o adoră, o respiră şi, nu de puţine ori, o pune pe hârtie. Aşa s-a născut cel de-al doilea volum de versuri al muzicianului, intitulat 40 de Zile. (Un reportaj de Tania Tunas, de la TVR Timişoara).

Seria „Carte de citire” marchează lecturile formatoare şi pe cele care ne-au rămas repere de-a lungul timpului. Întâlnirea cu filele cărţii îşi are, pentru fiecare dintre invitaţii rubricii, un ritual propriu de cunoaştere şi arhivare a sensibilului. Iată-l din nou împărtăşit în rubrica Mihaielei Ilea, de la TVR Cluj, de Călina Părău.

(w882) Nichita St

Şi tot Mihaiela Ilea ne propune un eseu vizual In Memoriam Nichita Stănescu, la 85 de ani de la naşterea poetului.

***

Credit foto: Cinemagia şi Pagina de Facebook Ioana Maria Lupaşcu

***

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării online pe TVR+.

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3