Radu Puşcaş şi Dan Păvăloiu decoperă farmecul culinar al Deltei Dunării în miez de decembrie, într-o ediţie specială a emisiunii “Cu tigaia-n spate”.
UPDATE: Ediția emisiunii din 22 decembrie (TVR 3) este disponibilă pe TVR+.
Satul Crişan, din comuna cu acelaşi nume, este un punct de plecare tradiţional în călătoriile prin deltă. Locuitorii trăiesc de pe urma creşterii animalelor şi a pescuitului. Aici au ajuns şi realizatorii de la TVR Cluj în căutarea reţetelor vechi pescăreşti pe care să le prezinte telespectatorilor în prag de Crăciun.
Drumul apelor i-a purtat pe Radu Puşcaş şi Dan Păvăloiu până în bătătură la Richard Constantin, un montaniard care a ales delta ca a doua sa casă. Richard, un bucătar pasionat, a strâns, de-a lungul timpului, numeroase reţete de la pescarii bătrâni din Crişan, reţete pe care puţini localnici le mai cunosc.
Cot la cot cu Dan Păvăloiu, gazda a dezvăluit secretele gătirii ciorbei de burtă de somn şi ştiucă şi tochitura de ficat de somn şi ştiucă. Acestea nu sunt însă singurele reţete pe care le veţi descoperi în emisiune. Fileul de biban în saramură şi...cocktailul de cozi de raci vă vor îmbia, cu siguranţă, de dincolo de ecran, să daţi fuga la pescărie.
Această primă ediţie a emisiunii “Cu tigaia-n spate”, filmată în delta Dunării va avea premiera pe TVR Cluj, în data de 21 decembrie, de la ora 19.30 şi pe TVR3, duminică, 22 decembrie, de la ora 15.30.