loader
Foto

Din Canada până în Australia, cu Doru Ionescu, la emisiunea Remix

Duminică, la TVR 3, realizatorul Doru Ionescu ne-a adus o ediţie Remix, dedicată Zilei Mondiale a Patrimoniului Cultural Imaterial. Pe 17 octombrie, de la ora 22:00, ne-am întâlnit cu Ioana German, Alex Cetăţeanu şi Daniel Ioniţă.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Ioana German (Montreal, Canada)

Descendentă din familia celebrului Iacob Mureşianu, de loc din Braşov, Ioana este psiholog şi poet. În 2008 înfiinţează asociația La Muse Héritage Musical, pentru promovarea muzicii culte, în special a celei clasice românești. Plus corul „La Muse” pe care îl și dirijează, format din interpreţi aparţinând celor două culturi.

Portretul conţine un reportaj pe două continente (cu secvenţe dintr-un turneu în Romania din 2013, cu un alt cor român canadian) şi este difuzat în avanpremiera concertelor de peste o săptămână cu un spectacol în premieră - „Crai Nou”.

Alex Cetăţeanu (Salaberry de Valleyfield, Canada)

Inginer electronist ajuns în Canada în 1984, Alex a bătut tot continentul nord american (exportând utilaje de tehnică dentară) şi şi-a descoperit a doua vocaţie publicând cartea autobiografică „Un român în Canada”, cu mare succes.

Un prim pas spre coagularea Asociaţiei Scriitorilor Români din Canada, care editează revista „Destine literare”. Scriitorul este implicat astăzi pe o piaţă internaţională de gen, participând la simpozioane în toată lumea, dar tânjind mai abitir ca oricând la patria-mamă.

Daniel Ioniţă (Sydney, Australia)

Profesor universitar de business administration la Sydney (după 10 ani petrecuţi în Noua Zeelandă), Daniel Ioniţă s-a întors la rândul său spre literatură, debutând cu volumul de poezii „Agăţat între stele”. De fapt o recidivă la aceeaşi editură Minerva, după o altă lansare inedită – prima antologie de poezie românească modernă - tradusă în limba engleză - „Testament”.

Reportaj filmat la librăria „Mihail Sadoveanu” din Bucureşti, în ianuarie 2013, un eveniment în toată regula… cu cântec, căruia i s-au alăturat cu aplomb literaţii Alex Ştefănescu, Ana Munteanu şi Lucian Vasilescu, actriţa Manuela Hărăbor şi folkistul Adrian Ivaniţchi.

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

6:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

Transmisiune directă

6:55 Imnul României

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3