loader
Foto

Doi rockeri optzeciști, Paul Prisada și Emil Lechințeanu, la Remix

TVR3 vă invită să urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii REMIX, sâmbătă, 2 decembrie, la ora 22.00. Emisiunea poate fi urmărită şi online pe TVR+.

 

Remix

După o pauză de mai bine de un deceniu, Paul Prisada (voce, chitară), unul dintre liderii grupului rock progresiv Accent, din Tulcea, a renăscut alături de colegii săi, în 2003.

(w882)

Fără o activitate constantă, formația s-a reunit aproape anual, culminând cu editarea CD-ului și a DVD-ului „Coincidențe premeditate” (2007).

Paul Prisada a lansat la București un nou CD / DVD - „Porto Franco”, pe 16 noiembrie 2017.

(w882)

A luat în mâini hățurile compozițiilor sale pe care le-a reînregistrat împreună cu colegii tulceni și cu o trupă de instrumentiști bucureșteni, coordonați în studio de Victor Panfilov.
Insistențele bunului său prieten, Nicu Alifantis, sunt acum concretizate într-o producţie modernă, care teleportează melomanii din mai multe generații în muzica anilor `80. Lucrare detonată de mesaj, prin urmare greu de înţeles pe moment. O restituire culturală!

***

Basistul Emil Lechințeanu, Brando, este unul dintre fondatorii grupului Iris (trupă ajunsă la patru decenii de activitate!), alături de Nuțu Olteanu și Nelu Dumitrescu.

(w882)

Un pionier hard rock, plecat după boom-ul formației, în 1979, în America. Ajuns foarte aproape de postul de basist la Metallica, Emil este promovat de celebra rubrică “Spotlight”, semnată de Mike Varney în „Guitar Player”. Cântă cu Joe Holmes, Roy Z, cu trupele Joshua și Driver (cu Rob Rock), pentru ca în anii `90 să revină în Europa. În Germania are o aventură discografică cu grupul Ape și Mathias Dieth.

(w882)

Colaborează în studiou cu vechiul camarad Nuțu Olteanu, iar în 1997 vor reface grupul tinereții, la aniversarea Iris. O înregistrare rarisimă pentru arhiva TVR.

(w882)
A încercat să se reapropie de România, fie și virtual: masterizând primele discuri Iris reeditate, cântând  în concertul lansării „4 Motion”. Speră să mai urce pe scenă, pentru rockerii de acasă, şi în alte împrejurări.

(foto din arhive personale)

Realizator: DORU IONESCU

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3