loader
Foto

Est Meridian – Festivalurile culturale acaparează Moldova

Miercuri, 1 octombrie, ora 17.00

 

Laura Lucescu
Gabriel Rotaru
EST MERIDIAN

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Astăzi începe cel mai important eveniment cultural al toamnei din capitala Moldovei, FILIT 2014. Dan Lungu şi Lucian Dan Teodorovici ne detaliază programul extrem de bogat al festivalului.

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (1-5 octombrie 2014) se bucură şi în acest an de parteneriatul extrem de generos al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Datorită acestuia vor fi posibile, ca şi în 2013, “Întâlnirile în licee” ale marilor scriitori cu publicul şcolar, decernarea Premiului liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte apărută în 2013. Prof. Mihaela  Apetroae şi Irina Rezuş, membru în Juriul Elevilor ne dezvăluie care sunt nominalizările.

Un eveniment care succede îndeaproape FILIT, de mare amploare şi cu mai mare vechime, este Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr, aflat la a VII-a ediţie. Oltiţa Cîntec, directorul artistic al Teatrului “Luceafărul”, ne enumeră artiştii şi trupele care vor delecta spectatorii între 5 şi 12 octombrie.

Laura Lucescu şi Gabriel Rotaru vă aşteaptă de luni- vineri, de la ora 17.00, cu o sumedenie de noutăţi din zona Moldovei la Est Meridian.

Est Meridian

Realizatori: Laura Lucescu şi Gabriel Rotaru

Zilnic, luni – vineri, ora 17.00, pe TVR Iaşi, TVR 3 şi tvrplus.ro

2:00 Vine Cluju’ pe la noi (R)

*Studioul teritorial Cluj

*Muzică, voie bună, dedicații

Totul interactiv: pe parcursul emisiunii, Sergiu-Vitalian Vaida va fi în legătură permanentă cu telespectatorii, oferindu-le posibilitatea de a trimite mesaje celor dragi. Doritorii vor putea dialoga cu moderatorul nu doar telefonic, ci si scriindu-i pe Facebook sau chiar în sistem video, folosind platformele Skype sau Zoom. De câte ori va fi posibil, respectând afirmatia din generic, emisiunea va fi prezentă în comunităti rurale si urbane, ducând televiziunea la ele acasă, construindu-se acolo,în mijlocul lor, cu oamenii locului, gând lângă gând si față către față. ln studio, un invitat special (artist, scriitor, teolog, medic, om de stiintă s.a.) va complini efortul realizatorilor ca emisiunea ,,Vine Cluju' pe la noi" să fie o fereastră deschisă spre seninul din oameni si spre duminica din sufletul lor.

Prezentator şi realizator Sergiu Vitalian Vaida

Producător Radu Puşcaş

(Reluare)

3:30 Ia’şi afla (R)

*Studioul teritorial Iaşi

Producător Andreea Știliuc

(Reluare)
 

"Dăruiește Românie!", sâmbătă, la TVR 3

publicat: sâmbătă, 18 mai 2024

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" v-a așteptat sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.

Corina şi Andrei Giurgiu, invitați la

O nouă ediție "familiON" este difuzată sâmbăta, 18 mai, de la ora 11:00 pe TVR 3 și de la ora 17:00 pe TVR Iași.

Ion Haiduc deschide noul sezon al emisiunii “Din Arhiva TVR”

Expresiv, carismatic și cu tolba plină de povești ca un haiduc adevărat ce este, actorul Ion Haiduc deschide seria emisiunilor “Din Arhiva TVR”, ...

 

#tvr3