loader
Foto

Familii muzicale din Banat

TVR Timişoara a descoperit de-a lungul timpului numeroși tineri interpreţi arădeni și chiar întregi familii muzicale din Banat.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

La început de brumar, vă dăm întâlnire din inima Muzeului Satului Bănăţean din Timişoara cu două familii muzicale, care ne arată încă o dată că dragostea şi darul interpretării cântecului popular din acest colţ de ţară, se transmit din generaţie în generaţie: Georgiana şi Dan Necşa din Timiş împreună cu Antonio Ştiopon şi Carmen Biruescu din Caraş Severin.

Doi tineri interpreţi arădeni, descoperiţi în cadrul festivalurilor de folclor şi a emisiunilor “Cântecul de acasă” şi “Vocea Populară” de către TVR Timişoara vor aduce buchet de cântece zărandene iar taragotistul timişan Ionel Acea ne interpretează adevărate bijuterii bănăţene culese de domnia sa in anii `70.

La rubrica din arhiva TVR, ne întâlnim tot cu o familie muzicală: Luca Novac şi Maria Tudor!

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3, joi, 1.11.2018, de la ora 19.00 (cu reluare vineri 2.11.2018 de la orele 2.00) iar pe TVR Timişoara duminică 4.11.2018 de la ora 18.30 (cu reluare sâmbătă 10.11.2018 de la orele 12.30).

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv.

10:00 Telescoala in limba maghiara

*Studioul teritorial Tg.Mureş

* Limba si literatura romana, cl. VII-Szőcs Imre-(25’)

*Biologie, cl. XII-József Éva-(25’)

Producător Fekete Hajnal

Transmisiune in regim de direct

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

 

#tvr3