loader
Foto

Galerie foto

Festival Aurelia Fătu Răduţu la Bocșa

Aurelia Fătu Răduţu, una din cele mai valoroase interprete ale muzicii populare româneşti, a fost omagiată la Bocşa prin festivalul naţional concurs ce-i poartă numele.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Drumurile emisiunii "Cântec şi Poveste" ne-au purtat în luna lui cireşar la Bocşa, locul natal al Aureliei Fătu Răduţu.

Primăria şi Casa de Cultură Bocşa au organizat şi în acest an festivalul– concurs ce-i poartă numele, ajuns la ediţia a– XXII–a.

S-au întrecut în cântec tineri din Banat, Ardeal şi Oltenia cu vârsta cuprinsă între 16 şi 29 de ani, juriul apreciind prestaţia fiecărui participant în parte, iar cei mai buni au fost răsplătiţi prin premii.

În plus faţă de regulament s-au acordat premii speciale care au fost câştigate de Alin Turculescu – Caraş Severin, Elena Belceanu – Alba, Ioan Surdu – Caraş Severin.

Menţiunile au mers la Roxana Chiriţă – Timiş şi Cătălin Ciucă – Mehedinţi iar premiul III la Gabriel Gorjanu – Gorj.

Tinerele Denisa Dreţcanu – Caraş Severin şi Iulia Bucur – Cluj au adunat acelaşi punctaj, juriul hatărând să cumuleze locurile II şi I, acordându-le amândorura premiul I.

Marele premiu al Festivalului– Concurs Aurelia Fătu Răduţu – 2015 a mers la Lugoj la Cristian Tomoni.

În ediţia de astăzi a emisiunii Cântec şi Poveste o ascultăm şi pe Georgiana Necşa – Premiul I în 2014, Aurelia Roşu Popa – Premiul I – 1977 dar şi soliştii Casei de Cultură Bocşa – Petrică Prefus şi Marilena Dumitru. Dansatorii Ansamblului Semenicul din Reşiţa ne bucură sufletele cu jocuri din Banatul de munte în coregrafia lui Nistor Ghimboaşă.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 25.06.2015 de la ora 20.00 iar pe TVR Timișoara duminică 28.06.2015 de la ora 19.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

(w882)

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, la "Forum economic"  am urmărit o ediție despre provocările antreprenorilor mureșeni.

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

 

#tvr3