loader
Foto

Festivalul de film pentru copii KINOdiseea la București | VIDEO

Cei mai mici iubitori de film sunt invitați, în perioada 17 septembrie - 11 octombrie să vizioneze cele mai noi pelicule pentru copii. Evenimentul va avea loc exclusiv în aer liber.

 

Cea de-a XII-a ediție a celui mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est, KINOdiseea aduce pe marile ecrane cele mai noi producții pentru copii. Copii, părinți, bunici, profesori, cinefili – cu toții sunt așteptați să urmărească cele mai bune filme educative de artă.

Pe lângă filmele și animațiile clasice create de studiourile Disney și Pixar, în programul festivalului se regăsesc și scurtmetraje pentru toate grupele de vârstă. Printre filmele clasice care vor fi proiectate în cadrul festivalului se numără producții de succes precum "Marry Poppins" (1964) cu Julie Andrews, "Finding Nemo", "How to train your dragon", "Inside Out" şi "Song of the Sea", iar biletele sunt deja disponibile aici.

(w882) afiskino

Și nu în ultimul rând, pentru a-i determina pe cei mici să afle mai multe despre industria cinematografică, organizatorii au programat și o serie de ateliere interactive (animație stop motion, storytelling).

Aşadar, în fiecare weekend vor avea loc proiecții în aer liber la Cinema Muzeul Ţăranului, Grădina Muzeului 'Grigore Antipa' şi la Opera Comică pentru Copii – pe acoperiş, în condiţii confortabile şi sigure, respectând toate normele de distanţare fizică, impuse de pandemia de COVID19.

Astfel, în perioada 25 - 27 septembrie şi 8 - 11 octombrie va avea loc la Cinema Muzeul Țăranului, în aer liber, Competiţia KINOdiseea Junior care include proiecțiile a șapte filme noi, din toată lumea. Evenimentul va fi deschis de “Jackie and Oopjen, pelicula olandeză în regia Annemariei van de Mond, o savuroasă comedie pentru întreaga familie care ne invită să ne plimbăm printre galeriile şi operele de artă ale muzeului Rijksmuseum din Amsterdam.

Calupurile de scurtmetraje grupate de categorii de vârstă vor putea fi vizionate în Grădina Muzeului 'Grigore Antipa', iar producţii clasice de la studiouri faimoase de animaţie sunt găzduite la Opera Comică pentru Copii, în aer liber, pe acoperiş, cel puţin până la finalul lunii octombrie.

"Anul acesta, în cadrul unui parteneriat inedit, KINOdiseea are bucuria să găzduiască, în premieră, filmele jurnalistice produse de adolescenţi în cadrul proiectului "Crescut Pe Muzică", care îşi propune să găsească şi să formeze 20 de tineri din familii de muzicieni de tradiţie orală şi dansatori, din diferite regiuni ale ţării. (...) La atelierele ţinute pe Zoom, participanţii au fost iniţiaţi şi ghidaţi să creeze propriile materiale jurnalistice, având ca scop aflarea istoriei familiei sau comunităţii muzicale din care fac parte şi înţelegerea importanţei păstrării tradiţiei. Proiectul este organizat de Asociaţia Acces Călăraşi şi finanţat de Ministerul Culturii prin programul Acces Online", precizează organizatorii.

(w882) dragon

KINOdiseea este cel mai apreciat festival internațional de film pentru publicul tânăr din Europa de Sud-Est, membru al ECFA (Asociația Europeană a Filmului pentru Copii). Totodată, reprezintă și cel mai important proiect de educaţie audiovizuală din România și un proiect multidisciplinar – cinematografie, educaţie culturală, educaţie nonformală

proiecţii de film, ateliere de educaţie audiovizuală. Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

***

Surse foto: pagina de Facebook KINOdiseea

Un articol de Irninis Miricioiu

17:30 Lumea de aproape

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Emisiune tip talk-show, care își propune să aducă în prim-plan realitatea zonală.

Proiecte 2024

Producător Lacrima Balint

17:55 Teleshopping-Publicitate

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3