loader
Foto

Filarmonica Banatul a încântat Olanda!

Șapte concerte în șapte orașe din Olanda au umplut sălile și au emoționat sute de olandezi.

 

Povestea turneelor în Olanda ale Filarmonicii Banatul din Timișoara a început în urmă cu șapte ani.

Un dirijor olandez, Raymond Janssen, convins de profesionalismul timișorenilor, îndrăznește să organizeze un prim turneu.

Sălile pline și reacția entuziastă a publicului l-au provocat mai apoi să continue cu noi turnee, o adevărată tradiție care a ajuns în 2014 la a șaptea ediție.

TVR Timișoara vă propune într-un amplu reportaj realizat de Dite Dinesz să urmăriți turneul din decembrie 2014 și să cunoașteți publicul olandez din Alkmaar, Oudenbosch, Amsterdam și Appeldoom.

Turneul Filarmonicii Banatul face parte din proiectul "Timișoara în Europa", finanțat de Primăria și Consilul Local Timișoara.

Reportajul este difuzat concomitent pe TVR Timișoara și TVR3 în 31.12.2014 de la ora 17.00.

Imaginea: Marius Danci, Montajul: Constantin Buță



17:00 Telejurnal regional

* Studioul teritorial Iasi

Producător Maria Florea

Transmisiune in regim de direct

17:30 Lumea de aproape

*Studioul teritorial Craiova

* Casa amintirilor.

La granița dintre județele Gorj și Mehedinți, se află satul Negoești, locul în care s-a născut, trăiește și creează Nina Predescu.

Nina și-a transformat casa părintească într-un adăpost pentru sute de obiecte sau piese vestimentare autentice, pe care nici nu îndrăznim să le evaluăm.

Aici am trecut pragul unui adevărat muzeu, în care am regăsim o seamă de comori etnografice, adunate cu trudă de-a lungul anilor.

Producător Marga Bulugean

 
„Caligula

În 1944, piesa de teatru „Caligula" a fost publicată la Gallimard. Această „tragedie a inteligenței” în patru acte are premiera pe 26 septembrie ...

De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, ați putut urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale ...

 

#tvr3