loader
Foto

FILIT 2014 - Filmul festivalului, la TVR Iaşi

În cadrul emisiunii „Cap de afiş”, TVR Iaşi a prezenta filmul Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Ediţia din 2 decembrie a emisiunii Cap de Afiş este disponibilă online pe TVR+

FILIT 2014 a avut loc în perioada 1-5 octombrie. Organizatorii au estimat un public total de circa 35.000 de participanţi (25.000 de spectatori ai evenimentelor FILIT şi 10.000 de vizitatori ai Târgului de Carte Bookfest).

În total, în FILIT au fost implicate zilnic aproape 600 de persoane: scriitori, traducători de literatură română şi străină, manageri culturali, critici literari, editori, profesori, jurnalişti şi voluntari.

La FILIT 2014 au fost prezenţi invitaţi din 18 ţări: Mexic, Franţa, Republica Moldova, Iran, Elveţia, Bulgaria, Danemarca, SUA, Marea Britanie, Germania, Polonia, Spania, Italia, Ungaria, Turcia, Suedia, Olanda, România. Aceştia au parcurs dus-întors pe cale aeriană 250.000 de kilometri.

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi este finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi, prin Muzeul Literaturii Române Iaşi. FILIT 2014 s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi a beneficiat de parteneriatul Băncii Naţionale a României.

Festivalul a inclus lecturi publice, întâlniri cu scriitori, concerte, mese rotunde şi conferinţe.

TVR Iaşi a fost co-producător al evenimentului.

 

Cap de afiş – FILIT 2014

Realizator: Andreea Ştiliuc

 

TVR Iaşi: 27 noiembrie 2014, ora 17.00

TVR 3: 2 decembrie 2014, ora 18.00

22:00 Concert Extraordinar „ORIGINI”

(redifuzare) * Studioul teritorial Craiova

*Nicolae Botgros si Orchestra “Lautarii din Chisinau”

Invitați speciali: Ghigore Gherman, Olguța Berbec și Remus Novac, Mioara Velicu, Ionuț Fulea, Ion Paladi, Vlăduța Lupău, Niculina Stoican, Constantin Enceanu.

Producător Laura Constantinescu

0:00 Cântecul de acasă (R)

*Studioul teritorial Timisoara

*Duet popular-Zorica Savu și Raoul interpretează cântece de petrecere în cadrul unui spectacol cu public.

Producător Felicia Stoian

(Reluare)
 
De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" a adus sâmbătă, 4 mai, pe TVR 3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe a susținut un dialog de împăcare ...

 

#tvr3