loader
Foto

Un „Remix” cu o voce de top: Luiza Zan

Sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 22:00, „Remix” vă aduce o nouă ediţie la TVR 3 şi online pe TVR+.

 

Remix

Absolventă a conservatorului ieşean, solista Luiza Zan este de ani de zile vocea feminină cea mai pregnantă a jazzului românesc.

În 2004 a explodat pe scena internaţională, atunci când primea un al doilea premiu consecutiv la „Montreux Jazz Voice Competition”, imediat câştigând şi Locul I la „Cerbul de Aur” cu grupul Slang.

(w882)

De-a lungul anilor a cântat în varii ambianţe, de la formule de duo la bigband-uri. Intimă a unui întreg evantai de genuri muzicale, solista interpretează, compune, înregistrează cu lejeritate. De cinci ani stabilită la Sfântu Gheorghe, alături de soţul său şi de cele două fetiţe, este greu de întâlnit în afara scenei. Un trofeu şi pentru palmaresul „Remix”.

(w882)

Un portofoliu care a început cu mai multe filmări alături de contrabasistul Vlaicu Golcea (de la un moment dat reinventat cu claviaturi şi... laptop) şi chitaristul Sorin Romanescu. Cu acesta din urmă a realizat şi un disc de electro-colinde, le-am zis noi. Apoi chitaristul Jimmy Cserkesz ex Slang, de care se leagă câţiva ani buni de concerte şi înregistrări ale solistei.

(w882)

Portretul Luizei conţine încă alte filmări, cea mai recentă – care a făcut posibil şi interviul – consumându-se toamna trecută, la Brăila (Festivalul internaţional „Johnny Răducanu”), în compania chitaristului Iulian Pavelescu (Afrodizzy). Cea mai răsunătoare – recitalul bucureştean alături de Big Bandul Radio condus de Ionel Tudor.

(w882)

Lipsesc colaborările de senzaţie din ultimii ani cu muzicieni de top din Ungaria, dar sunt trecute în revistă câteva videoclipuri de senzaţie, între care unicul „Come away” cu participarea lui Florin Piersic jr. Nu în ultimul rând, filmarea realizată de echipa „Remix” pentru un electro-colind. O emisiune de colecţie, dorită de mulţi ani de zile, talonată de muzicologul Florian Lungu.

(w882)

Sursa foto: arhiva personală, Facebook

***

„Veseleşte-te, Domn bunu” (2004)

Emisiunea poate fi urmărită şi online pe TVR 3.

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3