loader
Foto

Galerie foto

Istorie și gastronomie în Strasbourg, legende și turism în Țara Galilor

Turist în lume vă invită la un pahar de vin în Strasbourg și în lumea plină de mituri și legende a Țării Galilor.

 

Laura Dumbravă
Turist în lume

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Când spunem Strasbourg ne gândim la câteva dintre cele mai importante instituții ale Uniunii Europene.

Alături de New York și Geneva, Strasbourg este al treilea oraș din lume ce găzduiește instituții internaționale fără a fi capitală de stat.

Orașul însă, nu întâmplător a devenit un simbol al bătrânului continent. Aflat la granița cu Germania, acest oraș francez, a reușit să îngroape securea războiului după Al Doilea Război Mondial, fiind acum un simbol al păcii și reconcilierii.

O plimbare prin parcul “Gradina celor două râuri” din Strasbourg înseamnă o plimbare pe teritoriul a două țări, fiind un parc transfrontalier. După cum o plimbare prin centrul vechi al orașului e o incursiune în lumea breslelor, a tăbăcarilor, negustorilor, agricultorilor care și-au pus amprenta într-un mod inedit asupra caselor.

Având capitala la Cardiff, Țara Galilor este una dintre cele patru țări din Regatul Unit, alături de Anglia, Irlanda de Nord și Scoția. Presărată cu castele, munți, dar și plaje pitorești, e considerată un tărâm mitic, cu personaje de legendă. De altfel, simbolul țării este dragonul.

Partea de Nord mai ales, foarte diferită de Anglia, este punctată de castele. Turiștii iau cu asalt însă și stațiunile de pe coastă sau Parcul Național Snowdonia .

Emisiunea "Turist în Lume" se difuzează pe TVR Timișoara, joi 19.03.2015 de la ora 21.00 (cu reluare vineri 20.03.2015 la ora 12.30) iar pe TVR 3 sâmbătă 21.03.2015 de la ora 15.00 (cu reluare sâmbătă 21.03.2015 de la 21.30).

(w882)

2:00 Dăruieşte Românie! (R)

* Carmen Târnoveanu vă provoacă să dăruiți Românie, în fiecare Saptamana pe TVR 3.

Parada tuturor artiștilor români se vede acum la TVR 3, în emisiunea Dăruiește Românie! în care vom promova oamenii talentați ai României, de peste tot din țară și din străinătate.

Regizor tv Manuela Apostol

Moderator, producător Carmen Târnoveanu

(Reluare)

3:30 Din arhiva TVR (R)

*Best of

*Emisiunea "Din arhiva TVR" vă invită să vă bucurați de o serie de întâlniri memorabile cu oameni excepţionali, oameni care au lăsat ceva în urma lor, în teatru, în artă, în literatură, în muzică, în toate domeniile culturale.

Astfel, fiecare ediție a emisiunii vă aduce un strop de cultură, însă acel strop fără de care viaţa fiecăruia ar fi lipsită de substanţă. Şi nu în ultimul rând, cuprinde momente memorabile din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, aceasta cutie cu amintiri unde timpul încetează să mai curgă.

*Maia Morgenstern (II)

Producător Irninis Miricioiu

(Reluare)
 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3