loader
Foto

La CULT@rt ne pregătim de sărbătoarea Învierii

Joi şi vineri, de la ora 22.00, cu Marius Constantinescu şi invitaţii săi: Denisa Comănescu şi Bogdan Alexandru Stănescu (joi), respectiv Răzvan Bucuroiu şi Edmond Niculuşcă (vineri)

 

În prim-planul ediţiei de joi, 5 aprilie, a emisiunii CULT@rt stă cartea  - invitaţii lui Marius Constantinescu fiind Denisa Comănescu, director Humanitas Fiction şi Bogdan Alexandru Stănescu, scriitor şi coordonator al colecţiei de literatură universală Biblioteca Polirom

Denisa Comănescu este un editor care nu acceptă jumătaţi de măsura. În aceeaşi manieră procedează şi atunci când adună titlurile pe raftul Denisei, într-una dintre cele mai dinamice colecţii de proză străină – şi vine la CULT@rt să ne prezinte cele mai recente apariţii editoriale ale Humanitas.

Între 15 şi 18 martie a avut loc Târgul de carte de la Leipzig, unul dintre cele mai prestigioase şi importante la nivel european. Din delegaţia României a facut parte şi scriitorul Bogdan Alexandru Stănescu, coordonatorul colecţiei de literatură universală Biblioteca Polirom. Din discuţia sa cu Marius Constantinescu vom afla care sunt ultimele apariţii Polirom, dar şi cum au fost primiţi scriitorii români la acest Târg.

Ediţia de joi a emisiunii CULT@rt ne mai aduce un interviu portret cu actorul Dionisie Vitcu , un reportaj despre Ciprian Pop, şi vom afla povestea familiei Zătreni - una dintre cele mai vechi familii de boieri din Vâlcea şi cea a monumentelor istorice ridicate de urmaşii acesteia, boierii Boiceşti.

 

CULT@RT 6 APRILIE

În Vinerea Mare, CULT@rt ne pregateşte de marea sărbatoare a Învierii.Moderatorul Marius Contantinescu vorbeşte cu Răzvan Bucuroiu, jurnalist TVR, despre episoadele şi semnificaţiile momentelor din Vinerea Mare, dar şi despre pregătirile pe care le fac românii în aşteptarea Sărbătorii Pascale, Învierea.

Cel de-al doilea invitat al ediţiei de vineri, Edmond Niculuşcă - preşedintele ARCEN, vorbeşte despre Bucureşti şi despre lupta ARCEN pentru a păstra, pe cât posibil, memoria oraşului

Şi pentru că este Vinerea Mare, în această ediţie urmărim două reportaje despre repere marcante ale credinţei la români. Primul este Mânăstirea Hurezi, monument arhitectonic din secolul al XVIII-lea, care din 1993 se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Cel de-al doilea reportaj este despre Anastasie Crimca, ctitor al Mânăstirii Dragomirna şi viitor Mitropolit al Moldovei , care la începutul secolului al XVII-lea termină de împodobit Psaltirea. Inclus în aceasta, autoportretul lui este considerat primul din arta românească.

În anul Centenarului, oamenii de cultură din judeţul Mureş vor să promoveze valorile naţionale şi prin intermediul cărţilor. Aşa a luat naştere proiectul “100 de cărţi pentru Marea Unire, 1918-2018” – care prezintă publicului interesat de istorie şi cultură lucrările scriitorilor autohtoni.

Sursa foto: Doxologia.ro

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3