loader
Foto

La "Ediţia de Vest" discutăm despre ora de religie

După ce Curtea Constituțională a decis că ora de religie este opțională și o urmează doar cei care se înscriu, aproape 90% dintre elevi la nivel naţional au optat pentru a urma acest curs.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

La "Ediţia de Vest" am vorbit despre ora de religie, despre controversele care au apărut după decizia Curţii Constituţionale, despre cum se predă această materie şi despre cine o predă.

Cât de obligatorie este această materie opţională şi de ce Biserca a recurs la o campanie mediatică prin care îi îndeamnă pe părinţi să îşi înscrie copiii la religie?

Este posibil ca profesorii care predau religia să îşi piardă posturile dacă nu au suficienţi elevi?

Invitați în studioul TVR Timișoara au fost: preot Sorin Lungoci (consilier cu probleme de învăţământ, Mitropolia Banatului), Iliana Mătrăgună (asociaţia părinţilor Timişoara), Lucian Vasile Szabo (lector universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, UVT) și Aura Danielescu (şef ISJ Timiş).

Emisiunea s-a difuzat în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3 luni 9.03.2015 la ora 17:00, cu reluare pe TVR3 marţi 10.03.2015 la ora 00:30.

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Iaşi

* Medici de diferite specialități vin în studioul TVR Iași cu cele mai bune indicații și recomandări, temele alese fiind întotdeauna de actualitate. În plus, în această emisiune promovăm reușitele medicale din zona Moldovei, un stil de viață echilibrat și importanța prevenției.

*Transplantul hepatic

Producător Claudia Dănăilă

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" aduce sâmbătă, 4 mai, pe TVR3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe susține un dialog de împăcare și ...

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

 

#tvr3