loader
Foto

La pas prin Oltenia pe Defileul Jiului - Cheile Polatiştei

Duminică, 6 aprilie, de la ora 18:30 la TVR3 toţi iubitorii de natură şi de frumos sunt invitaţi la o ieşire pe Polatişte, un râu ce se varsă în Defileul Jiului, la 15 km de Petroşani.

 

Roxana Mihai
La pas prin Oltenia

UPDATE: Această ediție este disponibilă online pe TVR+

Traseul acesta este atipic, pentru că foarte puţini oameni de munte se încumetă să îl străbată, din cauza sălbăticiei. Dar, cum primăvara începe să se instaleze confortabil, apare dorinţa de a face o nouă excursie pe minunatele cărări ale Olteniei.

Cheile Polatiştei le parcurgem pe un drum forestier care şerpuieste printre stânci. La inceput, vreo 2 km, versanţii nu sunt aşa de abrupţi şi nici aşa de apropiati, dar pe măsură ce înaintăm, pe traseul nostru, mai apare câte un perete de şist cristalin sau câte o cascada ingheţată.

Peisajul devine din ce în ce mai interesant şi de-a lungul drumului zărim minunate ochiuri de apă înspumate şi colorate în verde-albăstrui.

--------------

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS șAndroid!

16:30 Meseriasii

*Studioul teritorial Tg.Mures

Emisiunea a descoperit în Transilvania câţiva meşteri curajoşi şi îndărătnici care continuă să lucreze ca odinioară.

*Editie speciala-Povestile oualor incondeiate

Producător Vasile Braic

17:00 Memoria locului

*Studioul teritorial Craiova

* Biserica Madona Dudu din Craiova

Frumoasa biserică din Craiova este renumită prin legenda ce i-a dat numele și impresionează prin construcția gândită de arhitectul care a proiectat-o, același care a ridicat catedralele ortodoxe din Timișoara și Turda. De numele acestui sfânt lăcaș se leagă multe dintre faptele culturale, filantropice și educaționale ce au venit în sprijinul oamenilor și orașului.

Producător Simona Carauleanu

 
De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Duminică, 5 mai, de la ora 16:00, la TVR Iași, și de la ora 17:30, la TVR 3, vă invităm să urmăriți "Caravana TVR 3" în Bucovina. Realizator - ...

 

#tvr3