loader
Foto

La pas prin Oltenia, pe urmele tracilor

Duminică, 22 martie, de la ora 18:30, la TVR 3, am vizitat împreună obiectivele cultural-istorice din localităţile Pleven şi Vraţa.

 

Roxana Mihai
La pas prin Oltenia

Teritoriile bulgare prezintă o moştenire culturală bogată şi extrem de diversă. Locuite încă din vremuri preistorice, aceste ţinuturi păstrează urme ale diferitelor epoci şi ale tradiţiilor bogate ale acestora.

Printre cele mai valoroase relicve descoperite în Bulgaria se află moştenirea culturală a tracilor, care au realizat incredibile capodopere artistice şi arhitecturale. Măreţia comorilor trace este uluitoare, iar noi am avut ocazia sa vedem o parte dintre acestea: Tezaurul de la Rogozen, Magilanska si Nikopol. Si asta pentru că Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare a organizat pe parcursul a două zile, un tur demostrativ care a cuprins mai multe obiective cultural-istorice din localităţile Pleven şi Vrața.

Traseul s-a realizat în cadrul proiectului „Turismul tematic transfrontalier – oportunitate pentru dezvoltarea şi promovarea identităţii regiunii Dolj, Olt, Mehedinţi, Vidin, Montana, Vraţa si Plevna”.

***

Emisiunea La pas prin Oltenia poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


21:00 Drumul lui Leşe

* Vor veni pe Drumul lui Leșe oameni din domenii diferite: dirijori, horitori, pictori, coriologi, etnomuzicologi, artiști, manageri, lăutari. Invitații ne vor arăta lumea lor prin aduceri aminte. Viața lor este un drum care trebuie adus in atenția telespectatorilor. Viața lor este o mișcare prin învârtire. Sunt oameni de ispravă. Telespectatorii vor avea ocazia să le vadă sufletul. Emisiunea Drumul lui Leșe înseamnă un dialog de împăcare și de bucurie.

Jurnalist senior Sandrino Gavriloaia

Realizator, moderator Grigore Leşe​

Producător Sînziana Miloşoiu

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3