loader
Foto

Leon GHIKA, Prinţul Marinar

„Ia şii Marilor Iubiri”, de Oana Lazăr

 

Oana Lazăr
Iașii marilor iubiri

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

La patru ani nu începuse încă să vorbească. La cinci ani a văzut marea şi a spus: "Vreau să fiu marinar!" Şi aşa a rămas.

A absolvit Liceul Internat (Colegiul Negruzzi de azi), a făcut Şcoala Navală şi, la doar 32 de ani, pe uniforma lui de ofiţer de marină străluceau deja 7 decoraţii pentru acte de bravură. Doar că... împotriva ruşilor.

În 1948 a fost degradat şi condamnat. A muncit pe şantierele comuniste următorii 30 de ani. A murit în Franţa la 95 de ani.

E povestea lui Leon Ghika, Prinţul-Marinar. O poveste pe care ne-o spune fiica sa, Prinţesa Manuela Ghika-Oroveanu, la Iaşii marilor iubiri. De urmărit şi de ţinut minte.

Sâmbătă, pe TVR 3, orele 9.30.

***

Iaşii Marilor Iubiri

Realizator: Oana Lazăr

TVR 3: sâmbătă, 10 octombrie, ora 9.30

TVR Iaşi: miercuri, 14 octombrie, ora 20.00

Reluare: joi, 15 octombrie, ora 13.00

Duminică, 18 octombrie, ora 18.30

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
Violoncelistul Adrian Naidin, baritonul Lucian Petrean și scriitorul Dan Mircea Cipariu continuă spectacolul pe scena “Dăruiește Românie!”

Carmen Târnoveanu vă așteaptă sâmbătă, 11 mai, de la ora 13:30, la TVR3, la o ediție inedită a emisiunii „Dăruiește Românie!”, alături de ...

Muzică fără frontiere | VIDEO

Muzică fără frontiere | VIDEO

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Spectacolul vieții a continuat și miercuri, 8 mai,  la "Ziua bună de la Iași". Moderatoare - Laura Lucescu, Raluca Aftene

„Caligula

În 1944, piesa de teatru „Caligula" a fost publicată la Gallimard. Această „tragedie a inteligenței” în patru acte are premiera pe 26 septembrie ...

 

#tvr3