loader
Foto

Liana Stanciu, dialog despre teatru şi viaţă, actorie şi asumare

Dorina Chiriac a fost invitata Lianei Stanciu, joi, 28 noiembrie, de la ora 21.00, la Arte, carte şi capricii - într-o ediţie în care ați putut descoperi un nou muzeu, ați putut intra în culisele dansului şi vedea premierele săptămânii.

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Dansul contemporan este un domeniu despre care încă nu se cunosc foarte multe. Din fericire, există Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti, care munceşte permanent la a aduce cât mai aproape de public această formă de artă, dar şi la formarea profesioniştilor pentru a răspunde cerinţelor teatrelor sau altor forme de spectacol actuale. Aşa a luat fiinţă Academia de dans şi performance CNDB, un program derulat în anul academic 2019-2020 şi dedicat tinerilor dansatori şi performeri în devenire. Bogdana Pascal are detalii.

La împlinirea a 25 de ani de la trecerea în eternitate a plasticianului Alexandru Ţipoia, fiul artistului, pictorul George Tzipoia şi familia au inaugurat Casa Memorială „Pictor Alexandru Ţipoia”. Timp de mai multe zile, artişti plastici, critici, oficialităţi şi iubitori de artă au trecut pragul noului lăcaş de cultură situat în Bucureşti.

În rubrica De ce-aş citi?, Tudor Călin Zarojanu a vorbit despre Ziua Naţională a României, despre naţionalism şi patriotism şi se încheie cu un îndemn pentru 1 Decembrie.

V-aţi gândit vreodată, la ieşirea de la un spectacol, ce se ascunde în spatele celor câteva zeci de minute de program artistic? Un răspuns la această întrebare a aflat colegul nostru, Nicu Cozma.

Dacă vă consideraţi asaltaţi de atmosfera consumerismului specific sărbătorilor de iarnă, vă puteţi retrage în cinematografe pentru câteva teme serioase. Despre reflecţie şi responsabilitate, despre asumarea trecutului recent şi deformarea  realităţii prin dependenţa de tehnologie ați putut afla joi, în Cinerecomandă, rubrica de film semnată de colegul nostru, Cristi I. Popescu.

Nu în ultimul rând, Liana Stanciu a avut-o invitată, în studioul Arte, carte şi capricii, pe actriţa Dorina Chiriac, într-un dialog plin de candoare despre teatru şi viaţă, actorie şi asumare.

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

*Provocările antreprenorilor, invitat Cosmin Pop, antreprenor

Producător Andrada Gorog

16:55 Teleshopping-Publicitate

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3