loader
Foto

Meşteşuguri şi tradiţii în Poiana Stampei

TVR Iași ne-a adus o nouă ediție "Viaţa la ţară".

 

Margareta Andreescu
Satul meu

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Ștergare ca pe vremea bunicilor, sculpturi in miniatură și ouă încondeiate cu motive populare. Toate acestea ies nu numai din mâinile gospodinelor dar și din cele ale micilor meșteșugari de la Școala Generală din comuna Poiana Stampei, județul Suceava.

Copiii abandonează pentru câteva ore tabletele și telefoanele și vin la cercul de meșteșuguri să învețe cât mai mult despre arta populară autentică. Printre ei se numără și Alina Ciutcă. Fetița a câștigat in urmă cu câteva luni premiul special al juriului la Olimpiada Națională Meștesuguri Artistice tradiționale de la Sibiu.


O producţie TVR Iaşi 2015 realizată de Marga Andreescu (realizator), Adrian Vulpe (imagine) şi Radu Bogdan (editor imagine).

Viaţa la ţară

Realizator: Marga Andreescu

TVR Iaşi: joi, 11 februarie, ora 19.00

Reluare: vineri, 12 februarie, ora 11.00

Duminică, 14 februarie, ora 9.00

TVR 3: sâmbătă, 13 februarie, ora 7.00

3:00 Cântec şi poveste (R)

* Studioul teritorial Iaşi

Producător Horia Gumeni

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Înscrierea copilului la creşă poate deveni un stres pentru părinţi | VIDEO

Care este calendarul pentru înscrierea copilului la creşă şi ce documente sunt necesare, am aflat la "Ziua bună de la Iași", ediția din 14 mai, ...

Invitație la spectacolul de teatru de la TVR - „Ciuta

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 19 mai, la ora 20.00 pe TVR3 și la ora 23.10 pe TVR Internațional, spectacolul cu piesa ...

 

#tvr3