loader
Foto

Galerie foto

MUSIC (R)EVOLUTION: Monica Davidescu militează pentru muzica clasică

Sâmbătă, 6 februarie, de la ora 21:00, la TVR 3 și online pe TVR+, v-ați reîntâlnit cu Monica Davidescu la MUSIC (R)EVOLUTION.

 

MUSIC (R)EVOLUTION

Monica Davidescu a acceptat provocarea de a milita pentru muzica clasică, din unghiul actorului pasionat de muzica pop, rock, blues și jazz.

În această ediție, David Guetta, Elvis Presley și Frank Sinatra sunt cele trei nume sonore ce urmează a fi oglindite în creațiile altor trei titani din imperiul muzicii clasice.

La Music (R)evolution o revedeți povestind cu însuflețire despre muzică și despre emoția pe care o linie melodică bine scrisă și interpretată o poate imprima sufletului uman. Și cum fără muzică, viața noastră ar fi un gol imens, care ne-ar înghiți precum nefericirea eternă…

***

Despre Monica Davidescu trebuie să știți că a absolvit Facultatea de Artă Teatrală și Cinematografică, secția actorie, la clasa profesorului Grigore Gonta.

Înainte de a fi actriță, Monica Davidescu a fost învățătoare, dansatoare și model, iar în toamna anului 1992, la doar 19 ani, a venit în capitală, unde timp de trei ani a fost secretară, manechin într-un magazin de haine și a făcut parte dintr-o trupă de dans.

Viața nu i-a fost deloc ușoară. La 3 ani a rămas fără mamă, fiind crescută de bunica din partea tatălui. Nici de tatăl ei nu s-a putut bucura îndeajuns, pentru că imediat ce a pășit pe scena de teatru, în rolul magistral ce a consacrat-o, din iconica piesă Take, Ianke și Cadîr, Monica a fost despărțită abrupt de tatăl ei.

În ziua în care acesta a pășit în eternitate, Monica a trebuit să intre în scenă la TNB, în spectacolul “Take, Ianke și Cadâr”. Primele cuvinte rostite de ea în spectacol au constituit cea mai grea replică pe care a trebuit să o rostească vreodată: “Papa, sunt atât de fericită să te văd!...”

De atunci, Monica Davidescu a strălucit în toate spectacolele pe care le-a jucat. Pentru ea profesionalismul și performanța la cel mai înalt nivel au devenit o religie. Teatrul este însăși viața, fiecare replică și rol învățate fiindu-i necesare precum aerul pe care îl respiră.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

11:00 Toţi împreună

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

Transmisiune in regim de direct

12:50 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3