loader
Foto

Galerie foto

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti

Sâmbătă, 09 mai, de la ora 18:00 la TVR3, vă invităm să descoperiți Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleştii de Argeş în cadrul emisiunii "Memoria Locului"

 

ADRIANA MARCU

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Muzeul a fost înfinţat în 7 iunie 1939, de Regele Carol al II-lea, sub numele de Muzeul Dinicu Golescu, şi s-a dezvoltat de-a lungul anilor cu noi expoziţii de bază care reflectă atat istoria familiei, cât şi istoria culturii şi civilizaţiei tradiţionale româneşti.

Muzeul în Aer Liber se întinde pe o suprafaţă de circa 10 hectare şi are în componenţa sa peste 35 de gospodării ţărăneşti. Raţiunea organizării acestui muzeu la Goleşti derivă din importanţa viticulturii şi pomiculturii pe teritoriul judeţului Argeş.

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleştii de Argeş este unic în Europa. În această ediție a emisiunii "Memoria Locului" vă invităm să descoperiţi un sat românesc de secol al XIX-lea cu gospodării de potgoreni din toate zonele României.

13:30 Vine Cluju’ pe la noi

* Studioul teritorial Cluj

* Muzică, voie bună, dedicații

Sergiu-Vitalian Vaida va fi în legătură permanentă cu telespectatorii, oferindu-le posibilitatea de a trimite mesaje celor dragi. De data aceasta, doritorii vor putea dialoga cu moderatorul nu doar telefonic,ci şi scriindu-i pe Facebook sau chiar în sistem video, folosind platformele Skype sau Zoom. Rubrica lui Iosif Ciunterei, vă va purta “pe coclauri",ca să cunoaşteţi oameni minunaţi , locuri frumoase, obiceiuri şi meşteşuguri vechi.

Prezentator şi realizator Sergiu Vitalian Vaida

Producător Radu Puşcaş

Transmisiune directă

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3