loader
Foto

Galerie foto

O picătură de... artă plastică transilvăneană

Joi seară, la TVR 3 am avut parte de o incursiune în arta plastică modernă din Transilvania, prin intermediul a patru reportaje realizate de echipa emisiunii „Picătura de cultură”. Le-am urmărit de la ora 22:00.

 

Picătura de cultură

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Primul reportaj realizat de echipa TVR Tîrgu-Mureş se intitulează Calul, imagine magică. Olimpia Leah a reprezentat 26 de ipostaze ale calului într-o expoziţie personală de pictură, expusă la Galeria de Artă Unirea a Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş.

Olimpia Leah, alături de Vasile Mureşan şi Mihai Frunză au pus bazele unui grup de pictori. Cu timpul, grupul s-a extins la cinci ca, mai apoi, nouă artişti plastici transilvăneni să formeze Transylvanian Contemporary Art Group. Nouă viziuni plastice diferite au fost reunite în acelaşi spaţiu expoziţional. Detaliile le aflăm joi seară, la Picătura de cultură.

Al treilea reportaj este dedicat unei expoziţii comemorative Voichiţa Mureşan. Prima şi ultima lucrare a artistei, precum şi alte 30 realizate în scurta sa activitate artistică au putut fi admirate pe simezele Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş.

Artistul plastic tîrgumureşean Mihai Chiriac şi-a imaginat vernisajul expoziţiei Femeia, sexul meu opus sub forma unui performance. Reportajul dedicat acestui vernisaj încheie noua ediţie a emisiunii Picătura de cultură.

Picătura de cultură

TVR 3 - joi, 28 ianuarie 2016, ora 22:00

TVR Tîrgu-Mureş - sâmbătă, 30 ianuarie 2016, ora 19:00

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3