loader
Foto

Galerie foto

Oltenia la zi: Strategia de dezvoltare pentru Zona Metropolitană Craiova

În ediția de joi, 20 august, de la ora 17.00,  v-am prezentat strategia de dezvoltare pentru Zona Metropolitană Craiova.

 

Dana Preda
OLTENIA LA ZI

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În direct din platoul TVR Craiova, am analizat alături de invitații emisiunii, strategia de dezvoltare pentru Zona Metropolitană Craiova. Am pornit de la proiectele cu finanțare europeană implementate în Craiova și alte localități ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară și am ajuns la strategia pe termen lung pentru localitățile afiliate Zonei Metropolitane Craiova.

În a doua parte a emisiunii am adus în prim plan situația din prezent a Societății Avioane Craiova, unde 330 de salariați realizează reparații atât la avioanele militare ale Forțelor Aeriene Române, cât și la avioane civile, grație contractelor cu firme din alte țări.

13:00 Istorii ascunse

*Studioul teritorial Timișoara

* Editie speciala-Obiceiul ouălor încondeiate în zona Bradului, un soi de geometrie sacră, culegere de folclor, ultimul fluierar din zona Bradului

De aproape două decenii, Monica Dușan, muzeograf la Muzeul de istorie locală și etnografie Brad merge prin satele din Țara moților crișeni pentru a culege folclor și a documenta tradiții. În fiecare primăvară, în apropierea Paștelui, Monica Dușan decorează ouă după tehnica și în culorile specifice zonei, așa cum obișnuiau gospodinele în epocile trecute. Născută în depresiunea Bradului, Monica Dușan a crescut cu poveștile de pe valea Crișului Alb. Azi, din postura de muzeograf și-a propus să documenteze cât mai multe dintre obiceiurile și istoriile zonei. Așa aflăm că în urmă cu 100 de ani, fiecare sat, răsfirat pe culmi avea un specific. Azi vizităm Dumbrava de Sus, satul fluierarilor.

Producător Cristina Baican

13:30 Dăruieşte Românie!

* Parada tuturor artiștilor români se vede acum la TVR 3, în emisiunea Dăruiește Românie! în care vom promova oamenii talentați ai României, de peste tot din țară și din străinătate.

In sambata Mare, Grigore Lese, actrita Manuela Golescu si Daniel Buzdugan daruiesc fragmente din experienta propriei credinte.

Regizor tv Manuela Apostol

Moderator, producător Carmen Târnoveanu

 
„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Duminică, 5 mai, de la ora 16:00, la TVR Iași, și de la ora 17:30, la TVR 3, vă invităm să urmăriți "Caravana TVR 3" în Bucovina. Realizator - ...

Învierea, unire în biserică, cu părintele Sorin Zahiu, la TVR 3

Mărturisirea de credință vine de dincolo de granițele României, din comunitatea de români din Atena, Grecia. Descoperiți Taina Zilelor Mari, ...

 

#tvr3